Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 12. december 2011

Håkonskager - Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte 2009

En småkage jeg havde hørt navnet på, men ikke smagt. Synes dog den minder meget om mandel-kanelkagerne fra opskriftshæftet for 2004 både i udseende og smag.

Opskriften:
375 g hvedemel
150 g flormelis
1 spsk vaniliesukker
300 g smør
1 æg str. M/L

Pynt: Perlesukker og hakkede mandler

Bland hvedemel, flormelis og vaniliesukker. (jeg sigtede det hele, for at få en ensartet dej.)

Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen med æg. (Det hele kom i min Kenwood og så rørte den det til en samlet dej.

Form dejen til en tyk pølse 3-4 cm i diameter.

Tril pølsen i blandingen af perlesukker og hakkede mandler og pak den ind i folie.

Læg den i køleskabet til den er skærefast. (mindst 2 timer - jeg lod den ligge over natten).

Skør rullen i skiver af 3 mm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag ved 200 grader i ca 10 minutter midt i ovnen til de er gyldne.
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com