Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

søndag den 14. juli 2013

Hånd- og fodaftryk - Amilia 5½ måned

Kender I det, når man bare har en ting man rigtig gerne vil gemme som minde om sin baby? -Den der ting man bare skal nå inden de bliver alt for store, og man tænker det når jeg da sagtens.

Herhjemme har det været hånd- og fodaftryk i gips, som jeg absolut måtte have af min baby. Tanken var faktisk også at lave hånd- og fodaftryk med maling en gang om måneden i hendes babykalender, men det har jeg ikke fået lavet en eneste gang. Nu er jeg startet arbejde og lillepigen kører derudaf i dagplejen, så jeg må jo nok indse at det sker bare ikke.

Jeg nåede dog gips aftrykket. Det er dog ved at være et stykke tid siden vi fik det lavet. Amilia var nemlig 5½ måned og nu hvor hun efterhånden er blevet 10 ½ måned må jeg jo indrømme, det nok bare er mig der har glemt at fortælle om det.

Vi havde købt et sæt til det i Panduro og det er altså super nemt, så det kan jeg helt klart anbefale at lave. Amilia synes det var super sjovt og hun er så frygtelig kilden under fødderne, så vi fik mange grin med på vejen.

Først laver man en trylledej, som babys hånd og fod skal trykkes ned i. Det kan godt virke lidt voldsomt, da man skal presse ret godt til for at aftrykket kan ses tydeligt. Trylledejen skal være i en ramme svarende til den størrelse man ønsker det endelige aftryk i. Derefter laver man gipsen og hælder over trylledejen og så er det bare med at vente til det tørrer. Det er da nemt og smart.



Resultatet er blevet super fint og aftrykket står nu fint og pynter i stuen.


Share:

8 kommentarer:

  1. Øj, hvor er det bare fint :D Små fødder er bare så søde.

    - Anne

    SvarSlet
  2. Hvor er det bare blevet rigtig fint :D Vi forsøgte også sådan en omgang med Elias, da han var omkring 6 måneder, med et sæt købt i Føtex, men da han fik hånden ned i gipsen så knugede han bare hånden og vi kunne slet ikke få et ordenligt aftryk! Så det var ikke lige det minde, vi fik lavet desværre...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gjorde Amilia også. Det er derfor man godt kan føle man udøver lidt vold, for vi holdt godt fast på hånden, så hun var tvunget til at rette den ud. Hun syntes heldigvis det kildede :)

      Slet
  3. Hvor er det bare en god idé. Det må vi også lave med Grete-Johanne. Er det et helt gør det selv sæt med alt i, som i købte? Er den sorte ramme også i? God ferie, når i når så langt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det synes jeg bestemt I skal gå i sving med. Det er et samlet sæt, som er købt i Panduro. Rammen er med, men jeg har dog selv malet den. Det er en papramme, der passer i størrelsen.

      Slet
    2. Nu sidder jeg så endelig med sættet og skal til at lave det, men lige et lille spørgsmål. Kan man bruge den samme trylledejs "form" til flere gipsaftryk? Altså kan den genbruges, eller skal man hen og lave en ny form til hvert billede? :)

      Slet
    3. Tror ikke jeg helt forstår. Mener du den samme trylledej flere gange? Den tørrer når den ligger med gipsen på, så der skal laves ny dej. Håber det giver svar :)

      Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com