Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

lørdag den 30. november 2013

På besøg hos Odense Marcipan

- stilhed før jul

Der er godt nok stille på bloggen for tiden. Det er bestemt ikke fordi, jeg ikke har noget at fortælle, men nok mere fordi jeg mangler tid at fortælle det i. Der er tryk på i livet der ikke er foran computeren og samtidig har jeg en prinsesse, der nok kører lidt tigerspring for tiden, så vi sover heller ikke så meget. 

Jeg er ellers typen der er ret glad for planlægningsværktøjet her på blogger. Det er simpelthen genialt, men når man er løbet tør for indlæg der og tiden ikke er til at lave nye, så bliver her stille. Jeg har dog ikke glemt bloggen helt. Der er gjort juleklar og fokus har været på indlæg til julemåneden, så bare vent - imorgen går det løs - jeg glæder mig til at se, hvad I synes om mine juleidéer. 

For jer der følger bloggen på facebook, er det ingen overraskelse, men jeg brugte mandag aften lige her.

Billede er lånt her

Dog var det mørkt og der var efterårsstemning i luften, men desværre ville mit kamera og jeg bare slet ikke samarbejde. 

Jeg var så heldig at være blevet spurgt om jeg ikke ville være med i en fokusgruppe hos ODENSE Marcipan ,og I kan tro det var noget jeg havde set frem til. 

Der blev smagt lækkerier og jeg blev bombarderet med smagsindtryk i stor stil. Blandt andet fik vi lov at smage på lidt marcipan med ny smag, som vi skulle bedømme. 



Som I kan se var der især en der var min favorit og måske I kan gætte jer til resten. Jeg vil i hvert fald lade det stå lidt hen i det uvisse, da jeg er meget spændt på hvilken smag, de vælger at få på markedet og den overraskelse vil jeg ikke ødelægge. 

Så derfor vil jeg istedet dele dette års smagsnyheder med jer. Jeg har endnu ikke smagt dem, men glæder mig til at smage, da de fik virkelig gode anmeldelser af de andre i fokusgruppen. 


Share:

tirsdag den 26. november 2013

Temafest - Peter Plys picnic - Skilte til maden - DIY

Da prinsessen blev 1 år, havde jeg arrangeret Peter Plys picnic for hende. Her var maden selvfølgelig også lavet så det passede til temaet. Vi havde dog lavet alt alt for meget, men hellere for meget på bordet end for lidt. Det var dog også meget godt, da vi jo havde et lille uheld med et telt der drattede sammen i vinden og tog en del af maden med sig.

Til maden havde vi lavet skilte, som lignede små træstykker, hvorpå gæsterne kunne læse, hvad de kunne vælge imellem.

Her er skiltene vi lavede, som I kan se er det kun fantasien der sætter grænser.






Billedet vi har lavet skiltene ud fra, er fundet på nettet, men jeg kan desværre ikke huske hvor.




Share:

Must haves - babymad på farten - Tupperware

Når vi har været på farten med Amilia, dengang hun stadig fik grød og mos, var det typiske problem, at ske og tallerken blev beskidte og der måske ikke var mulighed for at rense dem, der hvor vi var. Samtidig er det ikke altid sådan noget service er særligt lækkert, når det har ligget pakket ned i en taske sammen med diverse andre ting.

Det problem løste vi med disse to produkter fra Tupperware:

Billede er lånt her

Billede er lånt her.

Skeen er smart blot på grund af det etui den kommer i. Samtidig er den ikke så stor, så selv i en alder af 4 måneder kunne Amilia spise ad den.

Bøtterne er smarte fordi man blot kan sætte låget på efter brug og så rense dem, når man er hjemme igen. Samtidig tåler de frys og mikroovn, så man kan sagtens pakke maden i hjemmefra, da lågene er væsketætte.

Det hele tåler selvfølgelig opvaskemaskine, så efter en tur på farten, hvor alle er trætte når vi kommer hjem, var det bare at skylle dem og så i opvaskemaskinen. Hurtigt og nemt. 
Share:

tirsdag den 19. november 2013

Legejunglen.dk - Slagelse

Forrige weekend var vi et smut i Slagelse hos noget familie, hvor vi var blevet enige om at kigge forbi Legejunglen. Det skulle været et kæmpe indendørs legeland, hvilket jo er temmelig praktisk med det regnvejr, som hele weekenden var ramt af.

Først og fremmest - Jeg er solgt! Det er simpelthen et genialt koncept, som jeg virkelig håber kommer til Fyn. Jeg ved vi har Løvens Hule i Odense, men har aldrig været der, så kan ikke sammenligne.

Da Prinsesse Pilfinger er under 18 måneder var hun gratis og så skulle vi betale pr. voksen. 60 kr. pr. voksen er bestemt ikke dyrt. Samtidig er det gratis for 2 voksne ifølge med 1 betalende barn, som koster 125 kr. Det er forbudt at have sko på ellers får man udleveret overtræksfutter, for at gulvene ikke bliver vildt ulækre.

Det er godt at have et par gode skridsikre sutsko med til ungerne og så er det ellers bare afsted. Madpakken må man medbringe, mens drikkevarer skal købes. Super fint koncept, da det nogengange er rart at det ikke altid skal være købefrokost når man er afsted.

Det var lige lidt praktisk. Selve legelandet er bygget op i 3 områder. Et til de helt små, hvor det er forbudt for børn over 5 år. Her var der et lille kravle område med bolde og en mindre rutschebane, samt trampoliner og klatrevæg.



Ved siden af dette var der en masse borde, hvor man sidder med sin mad og de voksne kan sludre, mens børnene leger derudaf. Vi sad dog ikke ret meget ned, da vi var lige så meget på legesjov som ungerne.


Her var det for børnene i mellemstørrelsen. Der var også trampoliner, rutschebane og et område med piratskib hvor man kunne skyde løs med skumbolde via "pistoler" med luftryk i.

Alt dette i den bagerste hal. I forhallen var der et kæmpe område til lidt større børn, men også Amilia var klar her. Der var nemlig kæmpe rutschebaner og er der nogen Prinsesse Pilfinger elsker er det at rutsche. Jeg endte med at være noget øm i bagen og så tog far over.





Som I kan se på billederne er banerne delt op i mindre rum med net. Man kan derfor sagtens gå rundt inde i selve legeområdet uden at få nogen eller noget i hovedet. Samtidig skal man ind i det enkelte område via små net huller, så mindre børn heller ikke render ind til lidt vildere leg ved et uheld. Amilia løb rundt mellem alle rummene og kiggede på alle de andre børn, hvilket vist var lige så sjovt, som selv at lege.

Vi kommer helt sikkert afsted igen. Det kan dog godt være Amilia skal være lidt ældre, da hun slet ikke kunne rumme mere efter et par timer og så er det altså synd når fætter på 8 år gerne vil fortsætte legen. 
Share:

lørdag den 16. november 2013

Amo - Macarons - En skrøbelig nyhed

Som altid er Amo med når der sker nye ting på bagemarkedet. De har derfor lanceret disse to Macarons pakker, som nok også er de mest populære smage indenfor Macarons.



Nu har jeg bagt Macarons et par gange og det er virkelig en skrøbelig kage. Det er altid spændende at se om det lykkes og om de får den fine frynsede kant. Jeg var derfor noget spændt på at skulle lave disse kager, da bagning af macarons er fyldt med do's and don'ts og det er forskelligt hvem du spørger.

At Amo derfor forsøger sig med disse meget skrøbelige kager, er jeg noget imponeret over.

Jeg bagte begge portioner samme dag, da jeg gerne ville have et sammenlignings grundlag. Det blev jordbær macarons først og derefter chokolade macarons. Jeg har ikke tidligere bagt flere portioner lige efter hinanden, så om det er det der har gjort udfaldet må jeg lade stå hen i det uvisse. Mit resultat endte dog således:



Lige så fine som mine jordbær macarons blev lige så ødelagte blev dem af chokolade.

Da jeg har fulgt samme procedure for begge macarons, er det mig en gåde hvad der er gået galt. Jeg vil derfor undlade at give karakter til chokolade macarons'ne.

Jordbær macarons'ne har en rigtig god smag og den helt rigtige sprødhed kombineret med en lækker creme i midten. Så de får 5 stjerner ud af 6. 
Share:

fredag den 15. november 2013

Egeskov julemarked

Lidt jul får I altså her inden 1. december. Der er nemlig julemarked på Egeskov denne weekend, så vil fortælle lidt om vores oplevelse sidste weekend. 

Jeg elsker julemarkeder og synes det er vildt hyggeligt at gå rundt og blive helt glad og julet. Selvom jeg altid ender med kolde tæer og træthed overalt, så tager vi afsted lige så mange gange vi kan få det til at passe. I weekenden havde mine forældre spurgt om vi ville med forbi Egeskov. Så vidt jeg kan forstå er det vist helt nyt med julemarked der, så vi vidste slet ikke hvordan det ville foregå. Vi fik samlet forældre, søster og børn og tante og onkel og så afsted. Desværre blev vi slemt skuffede. 

Jeg har aldrig været på Egeskov Slot og havde derfor glædet mig til at gå rundt dernede i total juletosse humør. Det var ikke så dyrt at komme ind. 50 kr. per mand er egentlig okay. Desværre får man nærmest ingenting for pengene. Julemarkedet bliver holdt i Veteran museet og i en af staldbygningerne. I Veteranmuseet kunne vi nogenlunde komme rundt med vores klapvogn, som ikke er ret stor, da den skal kunne være i vores lille C1'er. Staldbygningen derimod måtte vi opgive. Heldigvis meldte morfar sig til at være udenfor med børnene, så vi andre kunne komme ind og kigge, men havde vi været afsted selv, havde vi måtte nøjes med de få boder, som der var i Veteran museet. Samtidig er det som oftest salgsboder og alle juleboderne var stort set i staldbygningen, så vi er da glade for, vi havde fået samlet familien, så vi kunne kigge lidt i hold. 

Kigget var derfor hurtigt overstået og vi besluttede os for at gå en lille tur rundt om slottet. Området omkring slottet er super skønt og vi snakkede om at komme igen til foråret. De har fået bygget en stor legeplads, som jeg er sikker på Prinsesse Pilfinger vil elske. 

Jeg fik taget lidt billeder med mobilen, så bær over med kvaliteten. 



Share:

torsdag den 14. november 2013

Der laves julehemmeligheder

Jeg har ferie i denne uge og har valgt at bruge en stor del af min tid på nogle af alle de kreative tanker, som bare fylder op. De skal ud og bruges aktivt. Da de fleste er idéer til jul og især en overraskelse til jer læsere, kan jeg ikke fortælle så meget om dem, men lidt sneak peak får I da.

Lige nu sidder jeg lige her med en kop god julete og får skrevet nogle af alle de ting ned, som jeg har haft gang i. Imens spilles der julemusik , så julestemningen fylder hele huset, så det er nok meget godt jeg er alene hjemme.

Bare vent julen kommer til at fylde MEGET på bloggen, men først i december. Så kig forbi den 1. december og se hvad jeg har haft gang i.



Share:

onsdag den 13. november 2013

Frokostmuffins ala æggekage

I weekenden var vi på tur og havde faktisk planer om at spise ude både lørdag og søndag. Da jeg jo er stærkt modstander af at smide mad ud, kiggede jeg derfor i køleskabet om der måske skulle være noget tilovers, som skulle fryses eller på anden måde bruges.

Derfor endte vi med at have disse frokost muffins med på tur. Resterne i køleskabet var nemlig æg, squash, porre og blomkål. Der er derfor købt lidt for at kreere disse, men hellere supplere op end at smide mad ud. 

Den ene halvdel fik drysset lidt revet ost på toppe, da vi elsker ost herhjemme. Grunden til det kun var halvdelen der fik ost, er at vi var i tvivl om dem vi skulle ses med var til en masse ost. De smager dog godt både med og uden ost. 

Jeg vil mene at disse muffins sagtens kan bruges i madpakken eller måske til et lækkert brunchbord. 


Antallet af muffins afhænger meget af hvilken fyld man kommer i og hvor meget, så jeg fandt bare en masse muffinsforme frem og gik i sving. 

Fyld: 
½ squash, skåret i små tern
½ porre, hakket fint
100 g blomkål, skåret i små buketter og kogt
100 g skinkestrimler
Evt. revet ost på toppen

Masse: 
5 æg
100 g hytteost
50 g cremefraiche
1 dl mælk
30 g finvalset havregryn
1 knsp cayennepeber 
Salt og peber

Orden grøntsagerne og kom dem i en skål. 

Bland ingredienserne til massen sammen til den har en ensartet struktur. 

Rør grøntsager og skinke sammen med massen og kom den i muffinsforme. 

Bag ved 200 grader i 20 minutter. 

Strø evt. revet ost på toppen inden de kommes i ovnen. 
Share:

tirsdag den 12. november 2013

Madplan uge 45

Denne uges madplan har været en nem en af slagsen. Jeg havde planer om at lave kage, de fleste aftener, så derfor skulle der ikke være for meget andet i mit køkken. Samtidig har vi været så uheldige, at prinsessen igen har været syg. Denne gang med 3 dages feber, så det har været nogle hårde dage og især nætter, hvor temperaturen har sneget sig op på 40 grader og endda lidt over.

Da jeg samtidig har haft rigtig travlt på arbejdet, har det hovedsageligt været manden min, der har taget sig af prinsessen om aftenen for at jeg kunne nå at lave kage. Når man har lovet kage til en pige, der bliver 5 år, er det svært at forklare hvorfor der pludselig ikke er kage alligevel.

Prinsessen på ærten - se mere her

Madplanen endte med at se således ud:
Mandag: Æggekage med en masse grønt
Tirsdag: Rester fra Bones (vi var endt med en familieboks fra Bones i weekenden ugen før.)
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Rester fra mandag
Fredag: Klatkager
Lørdag: Spiser ude
Søndag: Spiser ude
Share:

mandag den 11. november 2013

Tomatæggekage - mad i børnehøjde

Endnu en ret, som er nem at forholde sig til for små fingre. Amilia smagte dog desværre slet ikke på den, da hun tog sig en febertur, men jeg er sikker på at den er noget for hende. Der er gemt en lille rest, hun kan smage på en anden dag.



2 løg
1 squash
6 tomater
12 æg
1 dl mælk
1 dl revet ost (jeg brugte Castello Reserve Herrgård, da jeg synes den giver en god dyb smag)
Salt og peber

Fjern skindet fra tomaterne ved at skære et snit i hver tomat og blancher dem. Dette gøres ved at varme vand op i en gryde, hvor tomaterne kommes i ca. 20-30 sekunder, til skindet løsner sig. Hæld det varme vand fra tomaterne og kom koldt vand i gryden. Lad tomaterne ligge heri i nogle sekunder og pil herefter skindet af.

Fjern kernerne i tomaterne og hak dem.

Løgene pilles og hakkes og squash skæres i tynde skiver.

Steg løgene på en pande til de bliver bløde. Kom dem herefter i et ildfast fad.

Steg derefter squash skiverne til de bliver lidt bløde og kom dem ovenpå løgene sammen med de hakkede tomater.

Æggene og mælk piskes sammen med salt og peber og hældes derefter i fadet.

Til sidst rives osten og fordeles over æggemassen.

Lad bage i ovnen ved 150 grader i ca. 25 minutter. 
Share:

søndag den 10. november 2013

Prinsesen på ærten til Kathrine 5 år

Kathrines mor og jeg var enige om, at Kathrine skulle have en prinsessekage til sin 5 års fødselsdag. Derfor gik vi i tænkeboks og da Kathrines mor foreslog Prinsessen på ærten, var jeg helt klar. 

Som oftest har jeg tegnet min idé først, og endnu engang er det kun det overordnede der har holdt stik, men er mere end tilfreds, så det var skønt at give denne kage til Kathrine. 



Indhold: 
Kage: Farvet drømmekage
Smørcreme: IMBC
Overtræk: Renshaw fondant
Prinsessen: Wilton fondant

Jeg havde farvet bundene i de samme farver, som overtrækket på madrasserne. Hver madras er derfor bagt enkeltvis og derefter overtrukket inden de er stablet. 


Share:

fredag den 8. november 2013

Legetøj til baby - 1 år

Herhjemme har vi en tumleglad prinsesse og jeg har tidligere fortalt om hendes begejstring for Bobles tumlemøbler.  Det er dog ikke det eneste der hitter og derfor vil jeg dele lidt ud af det legetøj, som jeg kan konstatere er et must når man er 1 år.

Gåvogn/dukkevogn
Amilia gik allerede da hun var 11 måneder og derfor blev den klassiske lille røde dukkevogn hurtigt brugt til at ræse igennem hele huset. Det sidste stykke tid er det dog også blevet sjovt at tage bamser og dukker ud af vognen og putte dem retur. 


Gyngehest
Gyngehesten i baggrunden er også fantastisk. Den lærte hun meget hurtigt selv at gynge på. Allerede kort tid efter hun kunne sidde selv, fandt hun ud af, at når hun blev sat på gyngehesten skulle man holde fast i håndtagene og så gyngede den. Nu vil hun gerne gynge hele tiden og skal ikke længere have hjælp. Dog kan hun ikke selv finde ud af at komme af og på. 

Klodser
Ellers er hun glad for klodser i alle afskygninger. Nogle af de første hun fik var Lego Primo klodserne, som desværre ikke produceres mere, men som kan købes brugt mange steder. Der findes alverdens dyr og tilbehør til de oprindelige klodser og hun har senere været så heldig at få skildpadden fyldt med klodser til mange timers leg. 



Derudover har hun fået klodser, der kan stables og samles med Barbapapa. Hun knækkede koden omkring hendes 1 års fødselsdag med at få dem stablet, men allerede fra 8 måneders alderen fandt hun ud af at komme den mindste klods ind i den næstmindste og brugte mange timer på det. 



Bolde
I julegave fik Amilia disse skønne bolde og dem elsker hun bare at rode med. Der er ikke gået mange dage, hvor de ikke har været spredt ud over hele stuen. På billedet er hun kun 7 måneder og hun elsker at tage dem op af tasken de er pakket ned i. 


Det er dog ikke noget krav, at det er disse bolde, men også fætters bolde og de stofbolde mormor har syet kan bruges. 



Bøger
I stuen har Amilia sin egen hylde med bøger. Det er en af de få steder, hvor hun rent faktisk kan sidde stille. Hun kan få mange øjeblikke til at gå med at tage alle bøgerne ud og bladre i dem og forsøge at sætte dem på plads igen. De ligger dog som oftest over hele huset, da de skal med når hun skal pusles, bliver hentet over givet til os når hun vil putte og ellers er det vist bare rart at have en bog med.























Puttekasse
Ligesom med klodserne synes hun det er helt fantastisk at komme klodser i puttekassen. Det er ikke dem allesammen, der er helt styr på, men hun er ved at have knækket koden til, hvordan de kommer ud af hendes puttekasse og så er hun jo nået langt. Det er især den lille runde klods der hitter. Nok fordi det var den første hun fandt ud af at få i kassen.



Stol
Når man er lille og lige har lært at gå, er det rart at der findes steder hvor man kan sætte sig. Her bruges Bobles møblerne flittigt, men også denne stol fra Ikea er god. Den er dejlig blød og så kan den gynge. 


Bamser
Bamser, bamser, bamser og især Peter Plys er det bedste prinsessen ved. Hun er en rigtig krammepige, så det er vigtigt at være omgivet af masser af krammedyr. Peter Plys blev hurtigt den fortrukne og der er krise når han ikke er med. Især når det er sovetid. 
Share:

torsdag den 7. november 2013

Kødboller med tomatsauce - mad i børnehøjde

Endnu en ret lavet, så prinsessen kunne øve sine spise færdigheder. At hun så ikke gad spise noget andet end et par kødboller er jo så en anden side af sagen. Resterne er i hvert fald portionsfrosset, så vi er klar til at prøve igen en anden dag, hvor humøret måske er til det.



Igen er retten tilpasset, så den også findes i en voksen version. Samtidig er der lavet, så der kunne fryses rester ned til en dag, hvor vi skal have noget, der ikke er så børnevenligt.

1 dl bulgur
1 dl små pastaskruer

2 rødløg
1 fed hvidløg

400 g hakkede tomater
1 squash
1 peberfrugt
1 spsk tørret oregano
1 spsk olie
Peber

500 g hakket oksekød
1 spsk tørret oregano
2 spsk rasp
olie

Hak løg og hvidløg fint.

Varm 1 spsk olie i en gryde og tilbered halvdelen af løgene ved svag varme i ca 5 minutter til de er blevet bløde.

Imens skæres squash og peberfrugt i mindre tern.

Tilsæt de hakkede tomater i gryden sammen med tørret oregano og lidt peber. Lad det blive varmet op og tilsæt derefter squash og peberfrugt.

Skru ned for varmen og lad det stå og simre, men kødbollerne laves.

Kom resten af løgene i en skål og tilføj hakket oksekød, basilikum og rasp og rør det godt sammen. Blend evt. det hele, så det ikke er så groft til små munde.

Form farsen til små, lige store kugler og steg dem på en opvarmet pande i lidt olie. De skal vendes ofte og steges i ca. 3 minutter.

Kog pasta og bulgur i hver sin gryde.

Børn: 
Tag 1/3 del af tomatsaucen og blend den med en stavblender.

Server det med pasta og kødboller.

Voksne: 
Server bulguren med tomatsaucen, som ikke er blendet og kødboller.

Share:

onsdag den 6. november 2013

OneLeg skammel

I weekenden var vi til bolig- og livsstilmesse i Odense Congress Center. Det er en virkelig stor messe, som vi faktisk har besøgt en del gange efterhånden. Jeg bliver altid vildt inspireret og ender med at glemme det hele igen, fordi man simpelthen bliver bombarderet med input.

Vi tog afsted lørdag og endte faktisk med denne gang, at måtte ud forbi igen søndag for at hente noget jeg bare måtte eje.

Det vi måtte afsted efter var denne fine OneLeg skammel. Den er super smart, da den har en let afrundet bund, som derfor gør at den følger med kroppen når man skal læne sig efter noget. Den er derfor idéel til arbejde i lavt terræn. På den måde undgår man nemlig belastning af knæ og ryg.



Da jeg desværre er opereret 4 gange i mit ene knæ og samtidig så "heldig" at være indehaver af et piskesmæld, er det helt sikkert en løsning, som jeg bliver glad for i det lange løb. Det der gjorde udfaldet for at vi måtte købe den, var dog noget helt andet.

Da vi nåede til standen, hvor de flinke damer fra OneLeg stod, var vi ved at være godt fyldte af indtryk og prinsessen meget træt af sin klapvogn. Hun var derfor stukket af og godt på vej op på en af skamlerne inden vi fik hende fanget igen. Hun charmerede vist damerne og fik lov at komme op og sidde på skamlen. (det skal lige siges, at hun er alt for lille til at bruge sådan en skammel uden opsyn, da den jo kan vippe med hende) Det var simpelthen højdepunktet for hende at sidde og vippe på sådan en fin skammel, mens vi holdt i hendes hænder.

Vi måtte dog videre, da vi egentlig var på vej hjem, så prinsessen kunne få sin middagslur. Vi kom dog søndag morgen til at snakke om oplevelsen med skamlen og blev enige om at vi måtte have sådan en til haven. Det fordi jeg har planer om nye bede i haven og derfor godt kunne bruge aflastningen og samtidig vil Amilia elske at lege med den udenfor til sommer.

Kig forbi OneLeg.dk og se meget mere. Måske det også vil være en god investering til din have. Jeg glæder mig i hvert fald over at kunne slippe for at ligge på knæ når det bliver lugetid igen.




Share:

tirsdag den 5. november 2013

Hvid ostesauce med skinke og ærter - mad i børnehøjde

En af de retter som er lavet med udgangspunkt i at prinsessen gerne vil spise selv. Der er så ændret lidt i retten til os, da hun for tiden ikke vil spise grøntsagsstykker, mens vi selvfølgelig stadig gerne vil have vores grøntsager.

For ikke at lave to forskellige retter, har jeg forsøgt at tilpasse retten til os allesammen.



Amilia fik retten med pasta og fik tilbudt broccoli til, men ville dog kun lige tykke lidt på det og så var det ikke mere spændende. Ærterne derimod syntes hun var fantastiske at sidde og pille op mellem pastaen, så lidt grønt fik hun da.

Vi fik retten med blomkålsris og broccoli til.

Skinken var en rest fra fryseren fra en dag hvor vi havde lidt tilovers efter at have kogt et stort stykke.

Retten er lavet så der er rester til prinsessen en anden dag. Vi fryser det der er tilovers ned i portionsstørrelser, så det er hurtigt og nemt at tage op en dag, hvor det skal gå lidt stærkt eller vi skal have noget, som ikke lige falder i prinsessens smag.

150 g pasta

40 g smør
30 g mel
1 terning grøntsagsbouillonterning
6 dl mælk
½ tsk sennepspulver
120 g frosne ærter
30 g revet ost (jeg brugte Castello Reserve Herrgård, da jeg synes den giver en god dyb smag)
2 skiver kogt skinke
Salt og peber

Kog pastaen. 

Smelt smørret og pisk melet i. 

Hæld mel og sennepspulver og kog op, mens der røres med jævne mellemrum for at mælken ikke brænder på. 

Tilsæt grøntsagsbouillonterningen og frosne ærter og lad det koge i ca. 3 minutter. 

Tag gryden af varmen og tilsæt osten. Rør rundt til den er rørt ud i saucen. 

Skær skinken i tern og kom det i gryden, der sættes tilbage på kogepladen til det hele er varmet godt. 

Smag til med salt og peber

Ekstra til de voksne
½ blomkål
½ broccoli

Riv blomkålen i en foodprocessor og kom den i en skål. 

Hæld kogende vand over og lad stå i ca. 5 minutter. 

Hæld det hele i en sigte og lad kålen dryppe af. 

Skær broccolien i mindre buketter og kom det i en gryde. Kog det i et par minutter til det har den ønskede konsistens. Lad være med at lade det koge for længe, da det ellers vil blive slattent og kedeligt. 
Share:

mandag den 4. november 2013

Must haves - mælkepulverdispenser - Philips AVENT

Jeg har været så heldig, at jeg har kunnet amme Amilia til hun var ca. 6 måneder. Indimellem har hun dog fået modermælkserstatning, hvis hun har været i en periode med stigende sult og jeg derfor ikke har haft nok mælk, eller hvis hun er blevet passet af andre end mig.

De fleste vil derfor synes det er lidt mærkeligt, at en af de produkter, som jeg har været særlig glad for er denne mælkepulverdispenser fra Philips AVENT.

Billede er lånt her


Grunden er dog ganske enkel. Da jeg indimellem ikke har haft mælk nok, og derfor har givet lidt modermælkserstatning som ekstra, har det været rart at have lidt med når jeg har været på farten.

Samtidig startede Amilia på mos og grød allerede da hun var 4 måneder og der var derfor også rart at have lidt af det med. Selvom hun som hovedregel har fået hjemmelavet mos eller grød, var det nu rart at have lidt købepulver når vi var et sted, hvor den hjemmelavede mos/grød ikke kunne komme i køleskabet.

Mæledispenseren har 3 rum og jeg kunne derfor have 2 forskellige slags grød-pulver med og et enkelt rum med modermælkserstatning. Så slap jeg for at have en masse bøtter med, men havde det istedet et samlet sted. Det eneste, jeg derudover skulle huske var sutteflaske, termokande med kogt vand og bøtter til den færdige grød samt en ske. Så tasken var hurtigt fyldt op alligevel.

Mælkedispenseren er BPA-fri og alle dele tåler opvaskemaskine. Samtidig kan inddelingen tages ud, så man kan have et stort rum når der er behov for dette. 
Share:

søndag den 3. november 2013

Madplan uge 44 - mad i børnehøjde

I en alder af 14 måneder er prinsessen meget interesseret i at spise selv. Hun får lov at forsøge ved hvert måltid og synes det er sjovt og spændende. Hun elsker mad, og vi har heldigvis ingen problemer haft med at lade hende smage på tingene. Hun er dog også en pige med bestemte holdninger og lige for tiden nægter hun at spise grøntsagsstykker, så det er med at tænke lidt kreativt.

Tidligere har der ikke været så meget fokus på børnevenlig mad på madplanen. Simpelthen fordi hun ofte gerne har villet smage på vores mad, ligemeget hvad vi havde på tallerkenen, men også fordi vi ikke har skullet tænkte på, om hun kunne finde ud af selv at spise det. 

Denne uge har vi dog forsøgt at tilpasse madplanen til hende og hendes små hænder. Der er så lavet lidt ekstra tilbehør eller andet til den del vi har spist, så det har været spændende for os allesammen. 



Mandag: Ostesauce med skinke og ærter. Pasta til Amilia og blomkålsris og broccoli til os.
Tirsdag: Rester fra mandag
Onsdag: Kødboller med bulgur og tomatsauce med squash og peberfrugt. Blend saucen til Amilia.
Torsdag: Æggekage med grøntsager
Fredag: Rester fra onsdag
Lørdag: Rester fra torsdag
Søndag: Tom
Share:

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com