Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 4. august 2014

Syltede tomater med hjemmedyrket citron basilikum

Fandt dette indlæg i gemmerne fra start juli:

Tomatsæsonen er over os og da jeg fandt et super tilbud på cherrytomater måtte jeg havde dem med hjem. Det kom der blandt andet disse syltede tomater ud af. De står nu på køl og er klar til at blive brugt sammen med sommerens grillretter.



1 g cherrytomater
Groft salt og urtesalt
2 dl olivenolie
½ dl æblecider eddike
4 spsk honning
friskkværnet peber
1 håndfuld citronbasilikum

Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skrællen nedad. Drys med groft salt og urtesalt.

Bag tomaterne i ovnen i 3-4 timer ved 80 grader og lad dem køle af.

Rør olie,æblecidereddike, honning, peber og citronbasilikum sammen.

Tilsæt de afkølede tomater til dressingen og kom dem på glas. Sørg for glassene kogte og skyllet i atamon inden.

Opbevares på køl og kan holde sig i ca. 3 uger. 
Share:

2 kommentarer:

  1. Uhmm, det lyder lækkert! Tænker dog at 1 g tomater er lige i underkanten;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha. Det må jeg hellere få rettet :)

      Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com