Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

lørdag den 30. maj 2015

Rugmelsbrød

Dette brød er godt som et lidt mere mættende brød på morgenbordet eller til en brunch.



500 g rugmel
200 g hvedemel
1 tsk salt
15 g gær
1 spsk honning
6 dl lunken vant
1 spsk sesamfrø

Bland mel og salt sammen i en skål og lav en fordybning i midten.

Opløs gæren i 1½ dl lunken vand og tilsæt honning. Lad gæropløsningen hvile ca. 10 minutter til den begynder at skumme.

Hæld gæropløsningen og resten af vandet i fordybningen i melblandingen.

Rør dejen med dejkroge til den føles elastisk og glat. Dejen er mere våd en en almindelig brøddej.

Hæld dejen direkte i en smurt brødform på 2 liter.

Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter og drys overfladen med sesamfrø.

Bag ved 180 grader varmluft i 40 minutter.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com