Herhjemme har vi før forsøgt os med hjemmelavet müsli. Jeg synes desværre hurtigt den blev tør og kedelig, så det blev droppet igen. Nu har jeg dog fundet løsningen - Honningristet müsli. Det smager godt, er ikke super usundt og giver en sprød müsli. Lige en müsli efter min smag.
Min store inspirationskilde er MissMuffin. Jeg tog derfor udgangspunkt i hendes opskrift her og tilpassede den, så det passede med det jeg lige havde i skabene, og det vi godt kan lide herhjemme.
Synes det er så fint, at man kan variere i det uendelige. Så det er bare med at se hvad man lige har lyst til at putte i.
Så nu står morgenmaden herhjemme på müsli og selv manden er med på idéen.
Jeg endte ud med følgende opskrift:
3 dl 5-kornsblanding
2 dl havregryn
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
1 dl grofthakkede mandler
½ dl grofthakkede hasselnødder
1 dl kokosmel
1 håndfuld tørrede æblestykker
Lidt grofthakket chokolade
1½ dl kogende vand
3 spsk honning
Kom gryn, hørfrø, solsikkekerner og nødder i en lille bradepande.
Opløs honningen i det kogende vand og hæld over blandingen.
Bland det hele godt med fingrene, så det hele bliver lidt fugtigt.
Rist blandingen ved 180 grader i 25 minutter til det er gyldent. Rør i det et par gange undervejs.
Når blandingen er kølet af tilsættes kokosmel, æbler og chokolade.
Min store inspirationskilde er MissMuffin. Jeg tog derfor udgangspunkt i hendes opskrift her og tilpassede den, så det passede med det jeg lige havde i skabene, og det vi godt kan lide herhjemme.
Synes det er så fint, at man kan variere i det uendelige. Så det er bare med at se hvad man lige har lyst til at putte i.
Så nu står morgenmaden herhjemme på müsli og selv manden er med på idéen.
Jeg endte ud med følgende opskrift:
3 dl 5-kornsblanding
2 dl havregryn
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
1 dl grofthakkede mandler
½ dl grofthakkede hasselnødder
1 dl kokosmel
1 håndfuld tørrede æblestykker
Lidt grofthakket chokolade
1½ dl kogende vand
3 spsk honning
Kom gryn, hørfrø, solsikkekerner og nødder i en lille bradepande.
Opløs honningen i det kogende vand og hæld over blandingen.
Bland det hele godt med fingrene, så det hele bliver lidt fugtigt.
Rist blandingen ved 180 grader i 25 minutter til det er gyldent. Rør i det et par gange undervejs.
Når blandingen er kølet af tilsættes kokosmel, æbler og chokolade.
Aww, en mini-Magrethe <3
SvarSletSprød müsli er bare det bedste, bør snart få lavet noget selv. Spiser yoghurt med müsli hver morgen, men pt er jeg inde i en periode, hvor jeg er vild med Isis' chokomüsli. Kan dog mærke, at jeg her efter 3. pose er ved at køre død i den, så det næste projekt må blive hjemmelavet, som jeg også tidligere har haft succes med :) Har alligevel en masse udmærkede ingredienser i skabene.
Ja Margrethe skålene er SÅ fine. Man kan faktisk få dem nummeret mindre også :)
SletSynes også sagtens man kan dykke i skabene og se hvad man har stående. Det skal der nok komme en super lækker müsli ud af :)