Pages

Pages - Menu

mandag den 25. juni 2012

Giv kagen videre - Rabarbertærte med vanillieis

I min give away har jeg opfordret jer skønne læsere til at komme med en idé til min næste kage. 


Da jeg simpelthen allerede nu har fået nogle skønne opfordringer og god inspiration, føler jeg ikke, at jeg kan nøjes med at lave en af jeres idéer. Derfor vil I det næste stykke tid her på bloggen kunne finde kager og opskrifter, der er lavet ud fra en af jeres skønne kommentarer. Dette vil foregå under etiketten Giv kagen videre.


Skulle du have lyst til at være med til dette, vil jeg da opfordre til at kigge forbi min give away, som du finder her. Her kan to heldige læsere vinde et fint cupcake sæt:




Vinderne bliver trukket den 23. juli, så du kan sagtens nå det endnu.

Lene fra Lene's kage-design synes en rabarberkage var lige sagen. Da jeg allerede selv er i fuld sving med rabarber produktionen, var det derfor oplagt at starte her: 


Denne tærte måtte jeg bare lave, da jeg skulle have besøg af nogle skønne piger, og de da ikke skulle snydes for mit rabarber trip.

Det er en fantastisk opskrift som jeg har fundet her. ´

Jeg valgte at bage to tærter, når nu jeg var igang og fordoblede derfor portionen. En portion passer nemlig fint til en alm. str. tærteform.

Til tærten serverede jeg vanilieis, men creme fraiche vil også kunne bruges.


Opskriften får I her:

100 g sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
50 g kokosmel
kornene fra ½ vaniliestang
100 g revet marcipan
300 g rabarber i små skiver
4-5 spsk rørsukker

Pisk æg og sukker godt.

Rør smørret i lidt ad gangen.

Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniliekorn sammen og vend det i dejen.

Vend til sidst marcipanen og 1/3 af rabarberne i dejen.

Fordel dejen i en smurt tærteform og læg de resterene rabarberstykker ovenpå og tryk dem lidt ned i dejen.

Drys til sidste med rørsukker og bag tærten ved 170 grader i 30-35 minutter.

Den smager bedst lun, men kan også sagtens spises kold.

6 kommentarer:

  1. YUM den ser lækker ud. Jeg har også en portion rabarber i fryseren, måske de skulle bruges til denne lækre svend. UHM! Savle savle....

    SvarSlet
    Svar
    1. Den kan virkelig anbefales. Der er lidt mere kage over den end jeg ellers synes man oplever i rabarbertærter.

      Slet
  2. Mums! Når jeg engang får en have der har plads til andet end små-ting, skal jeg helst sikkert dyrke rabarber. Det smager simpelthen så fantastisk!

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber godt nok også min rabarberrod bliver til noget. Det kunne være så hyggeligt. Ellers er jeg jo så heldig at svigermor gerne giver en masse, så rabarber mangler jeg bestemt ikke herhjemme :)

      Slet
  3. Den lyder SÅ dejlig den tærte .. ej jeg har lyst til kage nu.. :/

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen hvis den frister så meget, så må min mission med "giv kagen videre" jo gå den rette vej :)

      Slet