Efter at have lavet min hjemmelavede rabarbermarmelade den anden dag, fik jeg den idé at den da måtte kunne bruges som smag i sådan en cheesecake.
Jeg gik derfor på jagt efter en opskrift og inspiration og endte ud med denne kage:
Jeg er selv ret godt tilfreds med resultatet og synes altså den smager skønt. Især en lun sommeraften, hvor en almindelig skære kage godt kan blive for vammel. Manden min efterlyste dog mere kageagtig kage, da en cheesecake jo på ingen måder minder om en almindelig bradepande kage.
Kagen er lagt sammen i en springform på 25 cm.
Jeg vil dog anbefale at ligge springformens ring oven på det fad der skal bruges til kagen, istedet for som mig, at samle det hele i springformen, så kagen ikke ret godt kan løftes ud af bunden uden at den får i stykker.
Opskriften jeg endte med at lave får I her:
Kagen skal stå først 5-6 timer og derefter ca. 2 timer, så husk at beregne rigelig tid.
Kiksebund:
300 g Digestive kiks
125 g smør
Fyld:
400 g flødeost naturel (ikke light)
2½ dl sukker
1 tsk flydende vanilie
saft fra 2 citroner
saft fra 1 lime
3 blade husblas
½ l piskefløde
Toppen:
400 g rabarbermarmelade
1 blad husblas
Evt. lidt chokoladesauce (jeg brugte den fra Dr. Oetker)
Man starter selvfølgelig nedefra, så kiksebunden laves ved at kiksene knuses fint, gerne i en foodprocessor, hakker eller andet. Smørret smeltes ved svag varme og blandes godt sammen med de knuste kiks.
Massen fordeles i springformen. Brug gerne håndfladen til at presse den godt sammen til en fast kagebund.
Stil kagen i køleskabet.
Imens laves ostefyldet: Rør flødeosten blød med sukker, flydende vanilie og saften fra citronerne og limen. Her brugte jeg min Keenwood med piskeris, men en foodprocessor eller almindelig håndmixer kan også bruges.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Smelt derefter husblas ved svag varme i en kasserolle med det vand der hænger ved. Husblassen skal kun netop være blevet flydende før den kommes i osteblandingen og der røres godt, så den ikke klumper.
Pisk piskefløden til flødeskum og vend den i osteblandingen. Herefter fordeles osteblandingen ovenpå kiksebunden i springformen i et jævnt lag og kagen kommer igen i køleskabet. Her skal den stå i 5-6 timer.
Derefter smeltes rabarbermarmeladen ved lav varme. Husblassen lægges i blød i en skål med koldt vand til den er geleagtig. Herefter smeltes den i marmeladen. Husk at piske grundigt for at undgå klumper.
Marmeladen fordeles på cheesecaken i et jævnt lag.
Jeg pyntede derefter med nogle cirkler chokoladesauce som jeg kørte en tandstik igennem, så de fik mønstret du kan se på kagen.
Derefter stilles kagen på køl i ca. 2 timer. Overfladen skal være fast og så er den klar til servering.
Uhmm, elsker cheesecake :-D
SvarSletKH
Birthe
Må også indrømme jeg er ramt. Det er da en skøn skøn dessert ;)
SvarSletDen smagte skønttttttttttttttttttt.
SvarSletOg jeg skulle hilse og sige fra dem jeg havde rester med til at den er de da helt med på at hjælpe med at spise igen :-)
Det var godt. Synes også den var en succes :)
Slet