Kandiseret citronskal og citronsirup
Jeg brugte skallen fra 1½ citron til at lave kandiseret citronskal og citronsirup.
Jeg har forsøgt mig lidt frem med opskriften, men nåede frem til noget der lyder ca. sådan her:
Skal fra 1½ citron
150 g sukker
3/4 dl vand
2 tsk citronsaft
Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og tilsæt citronskallen.
Kog det ved jævn varme i 7 minutter.
Sigt sukkerlagen over i et glas og læg citronskallen på et stykke bagepapir til tørring.
Når det er tørt opbevares det i et lufttæt glas.
Sukkerlagen tilsættes ca. 2 tsk. citronsaft. Prøv evt. med 1 tsk. først, så du er sikker på at smagen af citron ikke bliver for kraftigt.
Siruppen opbevares ligeledes i et glas eller en flaske til det skal bruges.
Desværre så krystalliserer min sirup, men vil tro det er fordi jeg har givet den for meget varme. Det er vigtigt den ikke kommer op og bulder koge.
Desværre så krystalliserer min sirup, men vil tro det er fordi jeg har givet den for meget varme. Det er vigtigt den ikke kommer op og bulder koge.
Tørret citronskal
Denne halvdel var egentlig det der tog længst tid at blive klar. Jeg har blot fordelt skallen fra den sidste 1½ citron og lagt det til tørre på en tallerken med køkkenrulle. Her skal det så bare ligge til det er tørret helt op.
Når skallen er tør opbevares den i et lufttæt glas.
Hold op hvor smart ;)) og dejligt det lykkedes for dig, trods tålmodighedsproblemet ;) Jeg glæder mig til at se, hvad du får brugt de fine sager til ;)
SvarSletJa det lykkedes næsten, men er nu godt tilfreds med resultatet. Så er det bare med at få det brugt :)
SletMmm, det ser lækkert ud! Efter min mening smager citronskallen også bedre end saften, og de kandiserede citronskaller kunne lige være prikken over i'et på nogle citronmuffins :)
SvarSlet/Helle
Hej Helle!
SletJeg tror du har helt ret med lidt lækkert krymmel på citronmuffins. Mine tanker til brugen, går i hvert fald i den retning :)