Pages

Pages - Menu

mandag den 16. december 2013

16. december - Julekonfekt



Jeg har holdt ferie i sidste uge, og selvom der har været masser at se til, lykkedes det mig at finde en dag til at lave julekonfekt. Koden for mit konfekt i år var chokolade, så det var bare med at finde nogle gode opskrifter og så i sving.


Resultatet blev til Nougatrulle, Knasende skumfiduser og Chokolademandler - alle opskrifterne er fundet hos Odense Marcipan.


Nougatrulle
500 g marcipan
200 g nougat
Smeltet chokolade
Rom

Rul marcipanen ud til ½ cm tykkelse. Nougat rulles ud i samme størrelse.

Pensl marcipanen med rom og læg nougaten ovenpå. Rul derefter til en roulade.

Pensl smeltet chokolade på - start med bunden. Pynt derefter med pynt efter frit valg.


Knasende skumfiduser

20 stk skumfiduser
150 g mørk chokolade
150 g nødder (jeg brugte usaltede peanuts)

Hak nødderne groft og smelt chokoladen over vandbad.

Dyp hver skumfidus i, de skal være helt dækkede.

Rul dem i nødderne og læg dem på et stykke bagepapir til afkøling.


Chokolademandler

250 g mandler med skal
150 g chokolade
1 dl kakao

Mandlerne bages ved 185 grader i 12 minutter og køles derefter af.

Overtræk mandlerne med smeltet chokolade og læg dem adskilt på bagepapir. Lad chokoladen stivne.

Kom chokolademandlerne i en skål med kakao pulver og rul dem rundt, så de er helt dækkede.

Mandlerne kommes i en sigte og det overskydende kakao rystes af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar