Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

onsdag den 26. oktober 2011

Æblemos med peberrod


I Æblekogebogen er der en opskrift på Æblemos med peberrod. Idéen i at få det som tilbehør til kød, syntes jeg lød rigtig fin og derfor blev onsdagens mad til æblemos med middagskoteletter. Jeg havde valgt ikke at have andet til, da jeg umiddelbart mente at det ikke var nødvendigt, men kan klart anbefale at servere lidt ris eller kartofler til også. 

Som tilbehør er denne ret super fin, så det kommer helt sikkert på bordet herhjemme igen.  

Middagskoteletterne blev marineret i en marinade lavet af 1½ dl olivenolie, 1 spsk honning, 1 spsk dijon sennep og salt og peber. Desværre brændte de lidt på for mig, men de smagte nu rigtig godt alligevel.



Til æblemosen skal følgende bruges:
1 kg madæbler
1 dl vand
sukker
3 spsk æblecidereddike
Peberrod (helst frisk, men den færdigrevne kan også gå an.)

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og udkern dem. Kom æblestykkerne i en gryde med vand, eddike og lidt sukker. Kog æblerne til mos ved svag varme - de behøver ikke at splatte helt ud, men må stadig gerne have lidt bud. Smag mosen til med lidt sukker.

Riv peberroden fint og smag mosen til med den. Med frisk reven peberrod skal bruges omkring 1 spiseskefuld, med færdigreven peberrod lidt mere.

Hæld mosen på rene syltetøjsglas eller brug den med det samme.
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Home by Bianca | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com