Nu blev der endelig en ledig aften i en ellers overfyldt kalender. Derfor havde vi inviteret nogle gode venner til mad. Manden stod for hovedretten og jeg tog mig af desserten.
Har virkelig glædet mig til at kunne prøve lidt nyt af, så synes det helt klart det er en oplagt mulighed.
Desserten er fundet i bladet Spise Bedre, april 2011. For at give trøflerne lidt modspil havde jeg lavet vanilieis rørt op med Daim til.
Det er vigtigt at bemærke at denne dessert skal stå 12 timer i køleskabet, så lav den dagen før!
2½ dl piskefløde
3/4 tsk salt
75 g sukker
25 g glukosesirup
300 g mælkechokolade
125 g mørk chokolade (70 %)
50 g usprøktet appelsin, revet skal
1/2 tsk Cointreau (jeg brugte cognac, som de anbefalede man kunne bruge som erstatning)
Pynt:
ca. 2 spsk sigtet kakao
revet appelsinskal
Kog fløde og salt i en lille kasserolle.
Smelt sukker og glukosesirup i en gryde, til det er gyldent.
Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden forsigtigt under piskning.
Lad koge 1 min, til sukkeret er opløst igen.
Lad afkøle ca. 2 min.
Hak begge slags chokolade fint, og kom dem i en skål.
Tilsæt smør, appesinskal og Cointreau.
Hæld den varme karamelsauce over chokoladen.
Lad stå i 10 min, uden at røre.
Rør derefter trøffelmassen sammen med en dejskraber.
Hæld trøfelmassen i en form med bagepapir eller i konfektforme.
Lad stivne i køleskabet til næste dag.
Pudr kakao over, og drys med appelsinskallen.
Skær trøffelmassen i firkanter med en varm kniv.
Opbevar i køleskabet, til de skal serveres.
Har virkelig glædet mig til at kunne prøve lidt nyt af, så synes det helt klart det er en oplagt mulighed.
Desserten er fundet i bladet Spise Bedre, april 2011. For at give trøflerne lidt modspil havde jeg lavet vanilieis rørt op med Daim til.
Det er vigtigt at bemærke at denne dessert skal stå 12 timer i køleskabet, så lav den dagen før!
2½ dl piskefløde
3/4 tsk salt
75 g sukker
25 g glukosesirup
300 g mælkechokolade
125 g mørk chokolade (70 %)
50 g usprøktet appelsin, revet skal
1/2 tsk Cointreau (jeg brugte cognac, som de anbefalede man kunne bruge som erstatning)
Pynt:
ca. 2 spsk sigtet kakao
revet appelsinskal
Kog fløde og salt i en lille kasserolle.
Smelt sukker og glukosesirup i en gryde, til det er gyldent.
Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden forsigtigt under piskning.
Lad koge 1 min, til sukkeret er opløst igen.
Lad afkøle ca. 2 min.
Hak begge slags chokolade fint, og kom dem i en skål.
Tilsæt smør, appesinskal og Cointreau.
Hæld den varme karamelsauce over chokoladen.
Lad stå i 10 min, uden at røre.
Rør derefter trøffelmassen sammen med en dejskraber.
Hæld trøfelmassen i en form med bagepapir eller i konfektforme.
Lad stivne i køleskabet til næste dag.
Pudr kakao over, og drys med appelsinskallen.
Skær trøffelmassen i firkanter med en varm kniv.
Opbevar i køleskabet, til de skal serveres.
Det ser vel nok lækkert ud, Bianca :-)
SvarSletKH
Birthe
Orrrk altså: Bianca - mit mundvand FLYDER i stride strømme :) Mums det ser godt ud.
SvarSlet