Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

torsdag den 14. marts 2013

Hjemmelavet mandelmel

Til mine M&Ms macarons havde jeg været i sving og produceret en kæmpe portion hjemmelavet mandelmel. Det tager tid at lave, men resultatet bliver altså super godt.

Så kan det også være der ikke går så lang tid inden jeg får lavet flere macarons.


Fremgangsmåden fandt jeg hos Ayoe Sine her.

Jeg gjorde således:

Det skal du bruge:
800 g mandler
1 blender med puls funktion
1 stor sigte med fint net
1 skål til at sigte i
1 lufttæt glas til den færdige mandelmel

Smut mandlerne, læg dem på et viskestykke og tør dem grundigt inden de overføres til en bageplade med bagepapir.

Tør mandlerne i ovnen ved 75 grader i 1½ time.

Lad mandlerne blive på bagepladen og lad den tørre natten over. Er de ikke helt tørre, lader du dem tørre 1-2 døgn. Det kommer an på hvor friske mandlerne er, hvor længe det tager at tørre dem.

Det er vigtigt at mandlerne tørrer helt, da fugten i mandlerne vil får dem til at mugne.

Fyld mandlerne i en blender til de dækker kniven. Puls 3 gange af 10 sekunder.

Sigt de malede mandler i en skål og hæld de tilbageværende mandler i sigten tilbage i blenderen.

Fyld flere mandler i blenderen, så de igen dækker kniven og gentag.

Dette gøres indtil alle mandler er malede. Der vil være en rest, som ikke kan males. Den gemmer du blot til næste gang du bager og kommer i en kage.

Hæld den sigtede mandelmel i glasset og lad det stå en halv dag uden låg. Sørg for at vende melet hver 2. time. Sæt låg på og gem mandelmelet til du skal bruge det. 
Share:

5 kommentarer:

  1. TAK for denne opskrift! :-)

    Venligst Karen

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme. :) Er glad for den kan bruges :)

      Slet
  2. Hvor lang tid kan det holde sig i? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Joey.
      Der er jeg dig svar skyldig. Mit holder fint endnu. Så et par måneder går det. Mandlerne er jo også tørrede, så der ikke noget fugt til at få det til at mugne. :)

      Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com