Da vi bliver meget afhængige af vores grill denne sommer, måtte jeg forsøge mig med at bage på grillen. Det gik egentlig okay, men desværre blev brødet helt sort i bunden. Der er helt klart plads til øvelse, men mon ikke også jeg når det.
Jeg bagte det på vores pizzasten med bagepapir. Årsagen til den sorte bund tror jeg dog ganske enkelt, var for meget varme på grillen.
Væk med bunden og så havde vi det lækreste madbrød.
Brødet er lavet som en foccacia dej og så fik jeg brugt lidt af rucolaen fra egen avl til pesto. Super skønt.
Sådan har jeg gjort:
Dejen:
25 g gær
6 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
650 g hvedemel
Fyld:
Cherrytomater efter behov
Ruccolapesto - lavet efter denne opskrift (dog kun med ruccola) INDSÆT LINK!!!!!!
Ekstra jomfruolivenolie
Urtesalt
Urtesalt
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
Dejen æltes grundigt igennem i et par minutter til den er blød og smidig.
Drys mel henover og kom madfilm over skålen. Sæt den i køleskabet i ca. 4 timer.
Hæld dejen ud på en bagesten med bagepapir. Kom mel på hænderne og tryk dejen ud til stenens kant.
Kom lidt olie på fingrene og tryk huller i dejen.
Skær tomaterne i halve og tryk dem ned i hullerne. Fordel lidt ruccolapesto efter behov og drys urtesalt på. Dryp olivenolie på til sidst og kom den på grillen.
Lad dejen hæve i 15 minutter og grill derefter i ca. 25 minutter ved 200 grader.
Det ser vildt lækkert ud!
SvarSletGad vide, om man bare kan bruge en købt pesto?
Det kan du bestemt sagtens Anja. Det smager det ikke dårligere af :) Så kan du bare vælge den slags du bedst kan lide.
SletSer lækkert ud og spændende at bage på grillen - mangler linket til pestoen ;)
SvarSletUha. Det kan jeg da godt se. Mit hoved er temmelig forvirret, så det kommer på nu.
Slet