Det er vist første gang det er lykkedes mig at lave en ganache uden at den skiller, så nu må vi se om det bare var en engangs forestilling. Jeg håber dog jeg har fået taget på det, så det bare lykkes fremadrettet. Jeg skal også lige have prøvet at lave det med mælke chokolade og mørk chokolade.
Hvid chokolade ganache
Pisk derefter ganachen til den får en tyk konsistens,
der kan smøres på kagebunden. Det er vigtigt ikke at piske med for høj
hastighed eller for længe, da den kan ende med at blive grynet.
Hvid chokolade ganache
Passer med en portion til en kage med ca 25 cm i diameter
½ liter piskefløde
150 g hvid chokolade
Hak chokoladen i mindre stykker og kom i en skål.
Varm fløden i en gryde, mens der røres undervejs så den ikke
brænder på. Må ikke koge (ca. 80 grader varm)
Hæld fløden over chokoladen og lad den stå i 5 minutter.
Rør roligt rundt til den minder om en tynd chokoladesovs.
Tag husblas og læg det helt ned til overfladen og op af kanterne
på skålen, så der ikke dannes kondens.
Dæk
hele skålen med film og stil på køl i mindst 8 timer.
0 kommentarer:
Send en kommentar