En af de første retter jeg lavede med min spirelli, som jeg
var så heldig at få i julegave. Den er super nem at bruge og giver nogle helt
nye muligheder til madlavningen og især til muligheden for at få grønt med i
retterne.
Desværre er der en del rester ved brugen af spirellien. Dem
forsøgte jeg derfor at bruge i frikadellerne i bedste stop spild af mad stil.
Det var en succes og er bestemt ikke sidste gang jeg kommer det i en fars.
Først laves den mængde gulerødder, som du forventer skal
bruges til spagettien.
Grønsagsfrikadeller
500 g hakket svinekød
1 hakket løg
2 æg
Finthakkede grønsager
1 dl mælk
Rasp
½ spsk hakket oregano
salt og peber
1 hakket løg
2 æg
Finthakkede grønsager
1 dl mælk
Rasp
½ spsk hakket oregano
salt og peber
Af finthakkede grønsager har jeg brugt rester af gulerødder
og squash fra min spirelli som jeg har hakket fint i en foodprocessor sammen
hvidkål.
Hak løget og kom det i en skål sammen med hakket svinekød,
æg, finthakkede grønsager, mælk, rasp, oregano, salt og peber.
Kom rasp i farsen til den har den rette konsistens. være
lidt våd, så den kan samles til kugler.
Rør farsen sammen, lav kugler og sæt dem på en bageplade med
bagepapir.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Tomatsauce
2 dåser hakkede tomater
1 porre
2 fed hvidløg
2 tsk rosmarin
2 spsk balsamico eddike
½ dl hvidvinseddike
1 tsk oregano
salt og peber
1 porre
2 fed hvidløg
2 tsk rosmarin
2 spsk balsamico eddike
½ dl hvidvinseddike
1 tsk oregano
salt og peber
Hak porren og kom den i en gryde sammen med de hakkede
tomater.
Hak hvidløget fint og tilsæt det sammen med resten.
Varm saucen godt op og tag gryden af varmen.
Blend det hele med en stavblender, hvis du ønsker en finere
konsistens.
0 kommentarer:
Send en kommentar