Lige omkring jul havde vi et blomkål liggende i køleskabet, som skulle bruges og derfor måtte vi tænke lidt kreativt herhjemme. Jeg synes nemlig at sådan et blomkål smager skønt, men det bliver også hurtigt lidt kedeligt. Det kom der derfor en skøn blomkålssalat ud af.
Et stort plus er at det virkelig ikke tog nogen tid at lave - ca. 15 minutter, så var maden serveret. Det er virkelig en drøm for et travlt familieliv.
Jeg valgte at lave blomkålssalaten som den primære del på tallerkenen og derfor blev der tilføjet lidt squash og champignon.
Til 4 personer:
1 blomkål
1 squash
250 g champignon
100 g mandler
1 spsk dijonsennep
1½ spsk koldt vand
½ spsk æbleeddike
1½ spsk olivenolie
2 dl hakkede friske krydderurter (jeg brugte dild og persille)
salt og peber
Skyl blomkålen og del den i passende buketter. Skyl squashen og skær den i mindre stykker.
Kog blomkål og squash i ca. 2 minutter, så de stadig har lidt bid og afkøl herefter i koldt vand. Sørg for at dryppe dem godt af i en sigte.
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør, hed pande og hæld dem i en stor skål.
Rør dressingen sammen af dijonsennep, koldt vand, æbleeddike og olivenolie og smag til med salt og peber.
Imens steges kød og champignon på panden.
Når champignon er færdig kommes de ligeledes i den store skål sammen med blomkål, squash og friske krydderurter.
Hæld dressingen over og vend det godt sammen.
Tip:
Varier grøntsagerne efter hvad grøntsagsskuffen har at tilbyde.
Et stort plus er at det virkelig ikke tog nogen tid at lave - ca. 15 minutter, så var maden serveret. Det er virkelig en drøm for et travlt familieliv.
Jeg valgte at lave blomkålssalaten som den primære del på tallerkenen og derfor blev der tilføjet lidt squash og champignon.
Til 4 personer:
1 blomkål
1 squash
250 g champignon
100 g mandler
1 spsk dijonsennep
1½ spsk koldt vand
½ spsk æbleeddike
1½ spsk olivenolie
2 dl hakkede friske krydderurter (jeg brugte dild og persille)
salt og peber
Skyl blomkålen og del den i passende buketter. Skyl squashen og skær den i mindre stykker.
Kog blomkål og squash i ca. 2 minutter, så de stadig har lidt bid og afkøl herefter i koldt vand. Sørg for at dryppe dem godt af i en sigte.
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør, hed pande og hæld dem i en stor skål.
Rør dressingen sammen af dijonsennep, koldt vand, æbleeddike og olivenolie og smag til med salt og peber.
Imens steges kød og champignon på panden.
Når champignon er færdig kommes de ligeledes i den store skål sammen med blomkål, squash og friske krydderurter.
Hæld dressingen over og vend det godt sammen.
Tip:
Varier grøntsagerne efter hvad grøntsagsskuffen har at tilbyde.
Det lyder spændende og en god måde at få brugt sine grøntsagsrester på :D
SvarSletDet er det nemlig og findes der noget mere fantastisk end at få tømt køleskabet og det så ovenikøbet smager godt ?! :)
Slet