Fandt dette indlæg i gemmerne fra start juli:
Tomatsæsonen er over os og da jeg fandt et super tilbud på cherrytomater måtte jeg havde dem med hjem. Det kom der blandt andet disse syltede tomater ud af. De står nu på køl og er klar til at blive brugt sammen med sommerens grillretter.
1 g cherrytomater
Groft salt og urtesalt
2 dl olivenolie
½ dl æblecider eddike
4 spsk honning
friskkværnet peber
1 håndfuld citronbasilikum
Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skrællen nedad. Drys med groft salt og urtesalt.
Bag tomaterne i ovnen i 3-4 timer ved 80 grader og lad dem køle af.
Rør olie,æblecidereddike, honning, peber og citronbasilikum sammen.
Tilsæt de afkølede tomater til dressingen og kom dem på glas. Sørg for glassene kogte og skyllet i atamon inden.
Opbevares på køl og kan holde sig i ca. 3 uger.
Tomatsæsonen er over os og da jeg fandt et super tilbud på cherrytomater måtte jeg havde dem med hjem. Det kom der blandt andet disse syltede tomater ud af. De står nu på køl og er klar til at blive brugt sammen med sommerens grillretter.
1 g cherrytomater
Groft salt og urtesalt
2 dl olivenolie
½ dl æblecider eddike
4 spsk honning
friskkværnet peber
1 håndfuld citronbasilikum
Vask tomaterne og skær dem i halve. Læg dem på en bageplade med bagepapir med skrællen nedad. Drys med groft salt og urtesalt.
Bag tomaterne i ovnen i 3-4 timer ved 80 grader og lad dem køle af.
Rør olie,æblecidereddike, honning, peber og citronbasilikum sammen.
Tilsæt de afkølede tomater til dressingen og kom dem på glas. Sørg for glassene kogte og skyllet i atamon inden.
Opbevares på køl og kan holde sig i ca. 3 uger.
Uhmm, det lyder lækkert! Tænker dog at 1 g tomater er lige i underkanten;-)
SvarSletHaha. Det må jeg hellere få rettet :)
Slet