Søndag bød på regn, regn og atter regn. Derfor synes jeg faktisk at den planlagte mad passede perfekt ind i temaet. Jeg har nemlig været så heldig at få en ordentlig portion æbler ind ad døren og det måtte udnyttes.
Det er en typisk solid efterårsret, som ikke kræver det vilde at lave.
Det skal du bruge:
ca. 2 kg kødefulde stegeben
1 spsk olie
salt og peber
1 spsk mel
½ l vand
1 bouillonterning
5 æbler
2 løg
Tilbehør: Ristet rugbrød og en god sennep
Opvarm olie i en stegegryde og brun benene heri. Det kan være det skal gøres af flere omgange.
Drys salt og peber over undervejs.
Drys melet over og vend benene, så al melet er opsuget.
Hæld vand i gryden og tilsæt 1 bouillonterning.
Læg låg på gryden og lad dem stege ved svag varme i 1-1½ time.
Kødet er færdigt når det er så mørt at det næsten falder af benene.
Når stegebenene er næsten færdig kommes lidt væde derfra i en sauterpande og løgene hakkes og tilsættes.
Imens fjernes kernehus fra æblerne og de skæres i tern.
Når løgene er stegt lidt tilsættes æblerne og der kommes låg på panden.
Rør engang imellem og tag panden af varmen når æblerne har en tilpas konsistens.
Æblerne må gerne være lidt bløde, men med lidt bid i. Det er dog ofte smag og behag.
Server stegebenene sammen med æblerne, ristet brød og en god sennep.
0 kommentarer:
Send en kommentar