Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

torsdag den 18. september 2014

Gode stegeben med æbler

Søndag bød på regn, regn og atter regn. Derfor synes jeg faktisk at den planlagte mad passede perfekt ind i temaet. Jeg har nemlig været så heldig at få en ordentlig portion æbler ind ad døren og det måtte udnyttes.



Det er en typisk solid efterårsret, som ikke kræver det vilde at lave. 

Det skal du bruge:
ca. 2 kg kødefulde stegeben
1 spsk olie
salt og peber
1 spsk mel
½ l vand
1 bouillonterning

5 æbler
2 løg

Tilbehør: Ristet rugbrød og en god sennep

Opvarm olie i en stegegryde og brun benene heri. Det kan være det skal gøres af flere omgange. 

Drys salt og peber over undervejs. 

Drys melet over og vend benene, så al melet er opsuget. 

Hæld vand i gryden og tilsæt 1 bouillonterning. 

Læg låg på gryden og lad dem stege ved svag varme i 1-1½ time. 

Kødet er færdigt når det er så mørt at det næsten falder af benene. 

Når stegebenene er næsten færdig kommes lidt væde derfra i en sauterpande og løgene hakkes og tilsættes. 

Imens fjernes kernehus fra æblerne og de skæres i tern. 

Når løgene er stegt lidt tilsættes æblerne og der kommes låg på panden. 

Rør engang imellem og tag panden af varmen når æblerne har en tilpas konsistens. 

Æblerne må gerne være lidt bløde, men med lidt bid i. Det er dog ofte smag og behag. 

Server stegebenene sammen med æblerne, ristet brød og en god sennep. 

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com