Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

torsdag den 9. juli 2015

Mini cruise til Oslo

Herhjemme består familien af Mor, Far, Storesøster på knap 3 år og Lillebror på 9 måneder. 

Vores ellers planlagte hjemme ferie kom pludselig til at starte et helt andet sted. Jeg fandt nemlig et par restpladser på Oslobåden, som lokkede så meget at vi startede ferien med en weekend tur alle 4. 

Jeg var både spændt og nervøs for at have så små børn med og samtidig var det den oplagte måde at vi kom helt tæt på hinanden og fik masser af kvalitets tid. Ingen af os har tidligere prøvet sådan en sejlads, men vi havde bestilt en indvendig kahyt uden havudsigt, så vi var klar over vi kom til at ligge tæt. Kahytten var med 4 køjer og et lille toilet og ellers ikke så meget andet. Det passede os fint, for når børnene sover herhjemme er det med mørklægning, så det var oplagt at få puttet dem med mindst mulig lyskilde. Selvfølgelig betød det at vi også gik tidligt til ro, så vi havde lagt et par serie ind på vores tablet, hvilket var perfekt, for det var alle mand der var trætte ved aftentid efter masser af oplevelser. 

Vores største problem undervejs var faktisk at vi har en meget impulsstyret pige. Hun var alle steder og løb konstant væk. Hun blev væk et par gange, men opdagede det knap nok selv fordi hun syntes alt var så spændende. 

Hjemmefra havde vi bestilt parkering ved afgangs terminalen, så vi ikke skulle bruge tid på det når vi kom frem. Samtidig havde vi sørget for at bestille buffet til aftensmad og morgenmaden også. Så vi skulle bare gå om bord og få fundet kahytten og ellers bare slappe af. 


Vi ville rigtig gerne have været oppe og kigge, da vi sejlede ind til Oslo, men vi boede på dæk 5, der også var dækket hvor man går fra borde og 1 time før ankomst var det stop fyldt med asiater, der skulle være sikre på at komme af. Så med en barnevogn og en klapvogn, var det komplet umuligt for os at komme hen til elevatorerne, samt forsøge at komme op ad trapperne med et barn på armen. 

Heldigvis havde vi været oppe og vinke farvel i strålende solskin, da vi forlod København. Så den del må vi have til gode til når børnene bliver lidt større. 


Som du kan se var der temmelig proppet på dækket, så vi blev bare hvor vi var. 
Lillebror var et hit hos dem allesammen og han blev da en rigtig lille fotomodel. 
Alle skulle tage billeder eller bare lige nusse på ham. 

Vi boede jo småt, så barnevognen var under overfarten gemt ved servicecentret, men den var rigtig rar at have med fra borde, da vi ankom til Oslo, så Lillebror kunne få sovet. Vi havde snakket om at tage vores tvillinge klapvogn med, men vi var ikke sikre på at den kunne komme rundt, da den jo har en god bredde. 


Vores lille kahyt.


Storesøster blev draget mod vinduerne lige meget hvor vi var på båden. 
Her er det ved henholdsvis morgen buffet og aften buffet. 


Ikke særlig rart når hun stikker af og alle gangene ligner hinanden. 


Frognerparken / Vigelandsparken

Da vi ankom til Oslo blev begge børn sat i i barnevogn/klapvogn og så satte vi ellers fart på. Vi havde hjemmefra besluttet at gå ud til Frognerparken, som ligger ca 45 minutter fra kajen. Det var ikke kun i Danmark, der var hedebølge, for det var lige så varmt i Oslo. Vi havde derfor pakket badetøj ned, hvis nu vi endte med at smutte forbi Frognerbadet. Det endte dog med at vi smuttede retur til båden så vi var der 1 time før afgang og smuttede i deres swimmingpool istedet. 

Vi havde hjemmefra pakket madpakker, som var pakket godt sammen i en køletaske, så i Frognerparken fandt vi en skyggeplads og spiste madpakker. Så skulle vi ikke bruge tiden på at finde et sted at spise og samtidig er det dyrt at spise der, og med 2 småtspisende børn, der helt skal have mad med det samme var det langt det nemmeste. 



På vej retur til båden. 

Fordelen ved at vi startede med at gå så langt væk vi skulle, var at vi så kunne tage det stille og roligt på tilbagevejen og begge børn havde nået at rende rundt i parken og brænde lidt energi af. 


Morgenhygge

Personalet gør rigtig meget for at alle får noget ud af turen. Det er muligt at købe et børnepas til en masse aktiviteter på båden, men der var børnene for små. Det kan dog varmt anbefales til de ældre børn.

Det er bestemt ikke sidste gang vi tager sådan en tur. Børnene nyder den tætte konstante kontakt og de får en kæmpe oplevelse oveni. Samtidig er vi helt klar til at være hjemme bagefter fordi alle er mætte af rejsen. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com