Et af punkterne på sommerferie listen var at tage til pluk-selv jordbær. Det var et kæmpe hit, som Storesøster talte om længe.
Med en ordentlig portion jordbær og 1enkelt Ginger i køkkenet blev der eksperimenteret og det kom der disse skønne pandekager ud af. Både jordbær og pandekager får et godt bid efter flamberingen, hvor ingefæren lige kan anes. En virkelig lækker dessert, som jeg tror vil vække lykke som afslutning til en god middag.
Til 4 personer lyder opskriften således:
Først laves pandekagerne:
4 dl mælk
200 g hvedemel
1 tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk salt
3 æg
Smør til bagning
Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en elpisker og lad dejen hvile i ca. ½ time i køleskabet.
Varm en pande op og kom lidt smør på.
Fordel ca. ½ dl dej på panden og bag pandekagen på begge sider til den får en lysebrun farve.
Fold pandekagerne og læg dem i et ildfast fad.
Imens pandekagerne steger færdigt kan du begynde at skære jordbærrene ud.
Jordbær:
250 g jordbær i mindre stykker
25 g sukker
25 g smør
1 dl 1 enkelt Ginger
Når pandekagerne er bagt kommes jordbærrene på panden sammen med sukkeret.
Rør godt rundt til sukkeret karamellisere.
Kom smør ved og rør det hele godt sammen.
Hæld jordbærrene i en skål.
Flambering:
Kom pandekagerne foldet på den varme pande med jordbærrene ovenpå.
Hæld 1 dl 1 enkelt Ginger over og flambér. Det gøres ved at du sætter ild til alkoholen og holder panden ud fra kogepladen indtil ilden går ud - husk at slukke emhætten imens)
Anret med vaniljeis og hakkede mandler.
- Indlægget er sponsoreret, men meninger og holdninger samt OPSKRIFTEN er helt min egen.
Med en ordentlig portion jordbær og 1enkelt Ginger i køkkenet blev der eksperimenteret og det kom der disse skønne pandekager ud af. Både jordbær og pandekager får et godt bid efter flamberingen, hvor ingefæren lige kan anes. En virkelig lækker dessert, som jeg tror vil vække lykke som afslutning til en god middag.
Til 4 personer lyder opskriften således:
Først laves pandekagerne:
4 dl mælk
200 g hvedemel
1 tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk salt
3 æg
Smør til bagning
Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en elpisker og lad dejen hvile i ca. ½ time i køleskabet.
Varm en pande op og kom lidt smør på.
Fordel ca. ½ dl dej på panden og bag pandekagen på begge sider til den får en lysebrun farve.
Fold pandekagerne og læg dem i et ildfast fad.
Imens pandekagerne steger færdigt kan du begynde at skære jordbærrene ud.
Jordbær:
250 g jordbær i mindre stykker
25 g sukker
25 g smør
1 dl 1 enkelt Ginger
Når pandekagerne er bagt kommes jordbærrene på panden sammen med sukkeret.
Rør godt rundt til sukkeret karamellisere.
Kom smør ved og rør det hele godt sammen.
Hæld jordbærrene i en skål.
Flambering:
Kom pandekagerne foldet på den varme pande med jordbærrene ovenpå.
Hæld 1 dl 1 enkelt Ginger over og flambér. Det gøres ved at du sætter ild til alkoholen og holder panden ud fra kogepladen indtil ilden går ud - husk at slukke emhætten imens)
Anret med vaniljeis og hakkede mandler.
- Indlægget er sponsoreret, men meninger og holdninger samt OPSKRIFTEN er helt min egen.
0 kommentarer:
Send en kommentar