Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 14. maj 2012

Chokolademacarons

Et af projekterne har længe været at få prøvet at lave macarons.

Jeg havde jo været så heldig at få en smagsprøve på Dr. Oetkers mandelmel samtidig med søster havde givet mig en fin bog med opskrifter. Der var derfor ingen undskyldninger for ikke at få prøvet det af.

Søster og jeg besluttede derfor at vi måtte igang og det kom der disse herligheder ud af. Jeg er super stolt af dem, da de både ligner og smager som dem man køber - de smager skønt!


Som de fleste andre der har forsøgt sig savnede jeg også at Dr. Oetkers poser med mandelmel var lidt større, da der i opskriften skulle bruges 75 g, men posen kun er på 50 g. Vi havde heldigvis 2 poser, så det gik nu alligevel.

Til alle jer der skal igang vil jeg virkelig anbefale at kigge nærmere på bogen Franske Macarons - 30 lækre og spændende opskrifter. Der er bare en super god billed vejledning forrest i bogen, som gør at man føler sig 100 % sikker i denne svære kagekunst.


Opskriften på disse skønne herligheder er som følger:
ca 16 stk

75 g stødte mandler
100 g flormelis
2 spsk kakao
2 æggehvider
50 g sukker

fyld:
100 g god chokolade, finthakket
1½ dl piskefløde

Kom stødte mandler, flormelis og kakaopulver i en blender og blend i ca. 15 sekunder. Sigt blandingen ned i en skål.

Kom æggehvider i en stor skål og pisk til den danner bløde toppe. Pisk sukker i, lidt ad gangen, så du får en fast, blank marengsmasse.

Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spartel, en tredjedel ad gangen.

Når al tørblandingen er grundigt foldet i, fortsætter du med at folde massen, til du får en blank dej med en tyk "lang" konsistens.

Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på 1 cm. Tryk 32 små cirkler ud på 2 bageplader med bagepapir.

Bank pladerne ned i bordet for at fjerne eventuelle luftbobler.

Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.

Forvarm ovenen til 160 grader.

Bag bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter (ved varmluft ovn lidt mindre.) Tjek bundene efter 5-6 minutter.

Stil dem til afkøling i 10 minutter.

Tag forsigtigt bundene op fra bagepapiret og lad dem afkøle helt på en bagerist.

Til fyldet hakket chokoladen og kommes i en skål der kan tåle varme.

Fløden varmes op så den lige akkurat koger og hældes over chokoladen. Rør til blandingen er jævn.

Lad blandingen køle af i 15-20 minutter under lejlighedsvis omrøring til den har konsistens til at kunne smøre på bundene.

Saml bundene to og to med fyldet imellem.




Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com