Denne weekend havde jeg kigget lidt i skabene og der dukkede en portion af Odense Marcipans dessertmasse med pistaciesmag op.
Den måtte bare bruges og da jeg samtidig kom i tanke om, at jeg havde nogle mørdejscirkler i fryseren, fra da jeg lavede napoleonshatte, blev de fundet frem og lagt til optøning.
Mit udgangspunkt for disse er derfor napoleonshattene, så der er ikke så meget andet nyt end at jeg har brugt dessertmassen med pistaciesmag istedet for kransekagemasse, og jeg har hakket lidt usaltede pistacienødder til at pynte toppen.
De smager rigtig godt og giver faktisk et super twist til de klassiske napoleonshatte.
Den måtte bare bruges og da jeg samtidig kom i tanke om, at jeg havde nogle mørdejscirkler i fryseren, fra da jeg lavede napoleonshatte, blev de fundet frem og lagt til optøning.
Mit udgangspunkt for disse er derfor napoleonshattene, så der er ikke så meget andet nyt end at jeg har brugt dessertmassen med pistaciesmag istedet for kransekagemasse, og jeg har hakket lidt usaltede pistacienødder til at pynte toppen.
De smager rigtig godt og giver faktisk et super twist til de klassiske napoleonshatte.
Når nu jeg var igang med pistacienødderne fik jeg den idé, at forsøge mig med pistaciemacarons.
Det gik desværre helt galt. Jeg kunne ikke få marengsmassen til at blive sej nok, så det hele blev lidt vådt og flydende og de ville derfor ikke tørre op inden de skulle i ovnen. Det resulterede i nogle meget bløde marengsbunde. Jeg fik dem dog samlet med pistaciefyldet og de smager simpelthen fantastisk.
Jeg må derfor bare igang igen og håbe på det lykkes næste gang. Smagen er der ihvert fald ikke noget galt med.
Godt at du har fået brugt posen med pistaciemarcipan, måske vi skal forsøge med de der napolionshatte, jeg har nemlig en pose mere end den du fik af mig, mener jeg.
SvarSletknus.
Ja det var bare lige med at få idéen :)
SletHold nu fast det lyder og ser bare lækkert ud! Herhjemme er en af mandens favoritter også pistacie, så mon ikke man skulle afprøve sådan en omgang grønne hatte på et tidspunkt :D
SvarSletTroede faktisk ikke det der pistacie var mig, men det smager altså godt, så er helt sikkert ikke sidste gang det bliver det tema jeg bager ud fra :)
SletÅrhh, mand hvor ser det godt ud, begge dele :-) Gi'r du en? ;-)
SvarSletKnus
Birthe
Der er desværre ikke flere tilbage i denne omgang, men kigger du forbi en dag, så skal jeg da bage lidt ;) Knus
Slet