Da jeg er blevet ret så glad for at lave rabarbersaft og svigermor kiggede forbi med flere rabarber, er det med at finde på nogen gode ting der kan laves af disse lækkerier.
Mit mål er at få brugt de rabarberrester man ender med at have når saften er siet fra, og hvad er mere nærliggende end at forsøge sig med lidt muffins.
Derfor forsøgte jeg mig frem og endte ud med dette resultat:
De smager skønt og som topping kunne jeg forestille mig en god creme cheese frosting ville være egnet. Det er derfor ikke sidste gang disse er bagt og er helt sikker på der skal bages en ordentlig portion til fryseren til kommende gæster når den lille er født.
Opskriften deler jeg selvfølgelig gerne:
50 g smør
110 g sukker
1 æg
1½ dl mælk
175 g mel
2 tsk bagepulver
150 g rabarberrest
50 g revet marcipan
Smør og sukker smeltes i en gryde ved svag varme.
Æg og mælk tilsættes når massen er kølet af.
Mel og bagepulver sigtes i massen og rabarberrest og marcipan røres sammen med resten.
Bages ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Mit mål er at få brugt de rabarberrester man ender med at have når saften er siet fra, og hvad er mere nærliggende end at forsøge sig med lidt muffins.
Derfor forsøgte jeg mig frem og endte ud med dette resultat:
De smager skønt og som topping kunne jeg forestille mig en god creme cheese frosting ville være egnet. Det er derfor ikke sidste gang disse er bagt og er helt sikker på der skal bages en ordentlig portion til fryseren til kommende gæster når den lille er født.
Opskriften deler jeg selvfølgelig gerne:
50 g smør
110 g sukker
1 æg
1½ dl mælk
175 g mel
2 tsk bagepulver
150 g rabarberrest
50 g revet marcipan
Smør og sukker smeltes i en gryde ved svag varme.
Æg og mælk tilsættes når massen er kølet af.
Mel og bagepulver sigtes i massen og rabarberrest og marcipan røres sammen med resten.
Bages ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Det var da en god idé at bruge rabarberresterne til noget fornuftigt. Rabarbermuffins er bare super gode!
SvarSletDet er nemlig skønne skønne muffins! Så dem skal der helt sikkert bages flere af :)
SletUhmm, de ser lækre ud! Jeg var på jagt efter rabarber i dag i butikkerne, desværre uden held :-(
SvarSletGod weekend!
Kh
Birthe
Ja tror ikke butikkerne kan få så mange hjem for tiden. Manden min er frugt og grønt mand og de har heller ikke særlig mange.
SletGlæder mig over at kunne få fra svigermor og håber ellers min egen lille rod bliver til noget til næste år :)
God weekend til dig også! Knus
Super god ide at bruge resterne - det er god Stop spild af mad stil :-)
SvarSletOg jeg tror du har ret i at en flødeostefrosting vil være rigtig god til. Jeg får helt lyst til at lave saft, så jeg kan lave sådan nogle muffins!
Ja er også selv ret godt tilfreds med min Stop spild af mad ånd. Der bliver simpelthen så meget af resterne, at det nægter jeg at smide ud. Basta! Tror der senere kommer et indlæg med alle de idéer jeg har haft til brugen af resterne, for har allerede forsøgt mig med to andre skønne ting :)
SletRabarbersaft er SÅ nemt at lave og det smager jo skønt :)