Burgeren for fredag i uge 8 blev denne cheeseburger med hjemmelavede fritter og chilimayo.
Den er hurtig og nem at lave og det meste kan laves klar på forhånd. Jeg valgte at lave et mix af kartofler og pastinakker, da vi havde en del tilbage fra vores kyllingesuppe tidligere på ugen.
Endnu engang er bollerne lavet efter denne opskrift.
Resten af opskriften får I her.
Hjemmelavede fritter:
3 pastinakker
6 kartofler
Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl pastinakker og kartofler og skær dem i stave.
Bages i ovnen i 25-30 minutter til de er sprøde.
Chilimayo:
2 dl god mayonnaise
1 tsk paprika
2-4 tsk sambal oelek
Bland alle ingredienserne godt sammen. Husk at smag til så der ikke kommer for meget chilli i.
Cheeseburger:
(2 stk)
Sennepsdressing:
1 dl god mayonnaise
1/4 dl creme fraiche
1 spsk dijonsennep
1 tsk honning
salt og peber
Resten:
2 små tomater eller 1 stor
1 dl ketchup
4 skiver bacon
400-500 g hakket oksekød
2 skiver ost
1 stor syltet agurk
1/4 fintsnittet romainesalat
½ rødløg i skiver
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen med sennep og honning. Smag til med salt og peber.
Skær tomaterne i tern og bland dem med ketchup.
Steg baconen sprød på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Form kødet til 2 flade bøffer og steg dem. Krydr med salt og peber. Vend dem og læg osten på bøfferne og lade dem stege færdigt.
Skær bollerne igennem og rist skæresiden på en brødrister.
Smør sennepsdressing på bollerne og læg burgerne sammen med bacon, syltede agurker, tomat-ketchup blandingen, salat og løg.
Server med fritter og chilimayo.
Den er hurtig og nem at lave og det meste kan laves klar på forhånd. Jeg valgte at lave et mix af kartofler og pastinakker, da vi havde en del tilbage fra vores kyllingesuppe tidligere på ugen.
Endnu engang er bollerne lavet efter denne opskrift.
Resten af opskriften får I her.
Hjemmelavede fritter:
3 pastinakker
6 kartofler
Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl pastinakker og kartofler og skær dem i stave.
Bages i ovnen i 25-30 minutter til de er sprøde.
Chilimayo:
2 dl god mayonnaise
1 tsk paprika
2-4 tsk sambal oelek
Bland alle ingredienserne godt sammen. Husk at smag til så der ikke kommer for meget chilli i.
Cheeseburger:
(2 stk)
Sennepsdressing:
1 dl god mayonnaise
1/4 dl creme fraiche
1 spsk dijonsennep
1 tsk honning
salt og peber
Resten:
2 små tomater eller 1 stor
1 dl ketchup
4 skiver bacon
400-500 g hakket oksekød
2 skiver ost
1 stor syltet agurk
1/4 fintsnittet romainesalat
½ rødløg i skiver
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen med sennep og honning. Smag til med salt og peber.
Skær tomaterne i tern og bland dem med ketchup.
Steg baconen sprød på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Form kødet til 2 flade bøffer og steg dem. Krydr med salt og peber. Vend dem og læg osten på bøfferne og lade dem stege færdigt.
Skær bollerne igennem og rist skæresiden på en brødrister.
Smør sennepsdressing på bollerne og læg burgerne sammen med bacon, syltede agurker, tomat-ketchup blandingen, salat og løg.
Server med fritter og chilimayo.
Der er intet som en god hjemmelavet burger, mmm tænderne løber i vand :)
SvarSletNemlig. Vi synes det giver sådan en god start på weekenden :)
Slet