Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

torsdag den 10. september 2015

Jordbær cheesecake med marcipanbund og jordbær gelé med 1 enkelt Ginger

Herhjemme er jordbær en af de ting, der for os symboliserer at det er sommer. Derfor måtte 1 enkelt Ginger også lige prøves af i en cheesecake med friske jordbær. 


Jeg er meget begejstret for cheesecake, men har ikke lavet så mange. Derfor var jeg spændt på om kagen kunne stå fint selv og det lykkedes heldigvis. 

Marcipanbund:
100 g ODENSE marcipan
75 g sukker
75 g blødt smør
1 æg 
25 g mel

Riv marcipanen og rør det sammen med sukker, smør og æg. 

Til sidst vendes melet i. 

Kom dejen i en smurt springform på ca. 18 cm i diameter og bag den ved 180 grader i ca. 20 minutter. 

Lad bunden køle af og tjek at den slipper springformen. Sæt springformens ring på igen. 

Jordbær puré: 
200 g jordbær 
1 spsk sukker

Blend jordbærrene med sukkeret og si det igennem en finmasket sigte. 

Der bliver ca. 2 dl jordbær puré. 

Ostecremen: 
3 blade husblas
150 g flødeost
30 g sukker
1 spsk vaniljesukker
1 dl jordbær puré
Fintrevet skal fra ½ citron
1 dl piskefløde
3 spsk 1 enkelt Ginger

Husblas lægges i koldt vand. 

Flødeost, sukker og vaniljesukker piskes let og luftigt med en elpisker. 

Jordbær puré og citron piskes i.

Fløden piskes stiv og vendes i ostecremen. 

Husblas smeltes med det vand der hænger ved. 

Rør lidt af ostecremen op i husblassen og vend det derefter i resten af ostecremen sammen med 1 enkelt Ginger. 

Kom ostecremen ovenpå den kolde marcipanbund og fordel det i et jævnt lag. 

Lad det stå i køleskabet i ca. 4 timer til ostecremen har sat sig.  

Jordbærblomst med jordbær gele:
Ca. 100 g jordbær afhængigt af størrelse
1 dl jordbær puré 
2 blade husblas

Skær jordbærrene i tynde skiver. 

Udblød og smelt 2 blade husblas og rør jordbær puréen i. 

Kom lidt gele rundt i kanten af kagen og læg jordbær skiverne som en ring ovenpå geleen. 

Kom geleen i cirklen inden i jordbærrene og læg endnu en række med jordbær.

Det gøres indtil jordbærrene danner en fin blomst. 

Pensl til sidste hele toppen med resten af geleen. Dette gøres i et tyndt lag af flere omgange. 

- Indlægget er sponsoreret, men meninger og holdninger samt OPSKRIFTEN er helt min egen. 
Share:

4 kommentarer:

  1. Mmm, det ser lækkert ud :)

    Kh. Linette

    SvarSlet
  2. Åh ha. Med det gråvejr der er nu, ligner det der jo et sommerminde, yum :D

    - Anne

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com