Der er blevet spurgt til mine windowcakes med jordbærsyltetøj. Ved godt det er jul lige om lidt, men det er lige med at få fundet opskrifterne frem fra gemmerne igen.
Opskriften er fra et Isabellas blad fra oktober 2008, og omhandler en artikel der hedder Én dej - fem forskellige småkager, men jeg har kun forsøgt med med 3 af kagerne, derfor vil jeg kun give opskrifterne på dem.
Grunddej:
175 g koldt smør
250 g hvedemel
125 g sukker
Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt sukkeret, og saml dejen.
Jødekager:
ca. 75 stk
1 portion grunddej
1 æg til pensling
1 spsk sukker
1 tsk kanel
Lav grunddejen. Rul dejen til en pølse med en diameter på 5 cm. Pak den ind i bagepapir, og kom den i køleskabet 1 time eller i fryseren 20-30 min.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade og pensl med sammenpisket æg.
Bland sukker og kanel, og drys det på kagerne.
Bag dem ved 200 grader i 8-9 minutter, til de er gyldne.
Pebernødder:
ca. 110 stk
1 portion grunddej
½ tsk hvid peber
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
ca. 25 g mandelsplitter
Lav grunddejen, og tilsæt krydderierne, når du kommer sukkeret i grunddejen.
Tril dejen til lange tynde pølser, og skær dem ud i små stykker.
Rul dem til runde kugler, og præs en mandelsplit ned i toppen af hver kugle.
Læg pebernødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 min.
Windowcakes med syltetøj:
Til denne opskrift skal du bruge to hjerteudstikkere i forskellige størrelser
ca. 25 stk
1 portion grunddej
4 tsk kakao
ca. 1 dl jordbærsyltetøj
Lav grunddejen, og tilsæt kakao, når du kommer sukkeret i grunddejen.
Læg derefter dejen på køl i ca. 20 minutter, så den bliver en smule fast.
Rul dejen ud og stik hjerter ud af dejen med hjerteudstikker - udstik et mindre hjerte i halvdelen af hjerterne.
Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Lad kagerne afkøle, og kom en lille klat syltetøj på de hele hjerter. Læg hullede hjerter ovenpå.
Opskriften er fra et Isabellas blad fra oktober 2008, og omhandler en artikel der hedder Én dej - fem forskellige småkager, men jeg har kun forsøgt med med 3 af kagerne, derfor vil jeg kun give opskrifterne på dem.
Grunddej:
175 g koldt smør
250 g hvedemel
125 g sukker
Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt sukkeret, og saml dejen.
Jødekager:
ca. 75 stk
1 portion grunddej
1 æg til pensling
1 spsk sukker
1 tsk kanel
Lav grunddejen. Rul dejen til en pølse med en diameter på 5 cm. Pak den ind i bagepapir, og kom den i køleskabet 1 time eller i fryseren 20-30 min.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade og pensl med sammenpisket æg.
Bland sukker og kanel, og drys det på kagerne.
Bag dem ved 200 grader i 8-9 minutter, til de er gyldne.
Pebernødder:
ca. 110 stk
1 portion grunddej
½ tsk hvid peber
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
ca. 25 g mandelsplitter
Lav grunddejen, og tilsæt krydderierne, når du kommer sukkeret i grunddejen.
Tril dejen til lange tynde pølser, og skær dem ud i små stykker.
Rul dem til runde kugler, og præs en mandelsplit ned i toppen af hver kugle.
Læg pebernødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10 min.
Windowcakes med syltetøj:
Til denne opskrift skal du bruge to hjerteudstikkere i forskellige størrelser
ca. 25 stk
1 portion grunddej
4 tsk kakao
ca. 1 dl jordbærsyltetøj
Lav grunddejen, og tilsæt kakao, når du kommer sukkeret i grunddejen.
Læg derefter dejen på køl i ca. 20 minutter, så den bliver en smule fast.
Rul dejen ud og stik hjerter ud af dejen med hjerteudstikker - udstik et mindre hjerte i halvdelen af hjerterne.
Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Lad kagerne afkøle, og kom en lille klat syltetøj på de hele hjerter. Læg hullede hjerter ovenpå.
0 kommentarer:
Send en kommentar