Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

fredag den 25. marts 2011

Rabarber - makron muffins og skrive fri

Idag er en af de dage, hvor jeg har fri til at skrive. Ialt har jeg 4 dage, så de skal udnyttes optimalt.

Fagprøven er jeg kommet igang med, da jeg har skrevet på den over nogle aftener de sidste 14 dage. Det er blevet til at jeg er nået halvvejs, så det er jeg ganske godt tilfreds med.

Idag har jeg derfor sat tiden af til at få kigget på mit afgangsprojekt. Det ene øjeblik er jeg sikker på at det når jeg sagtens, det næste når jeg det aldrig. Så det er en opgave, der kommer til at kræve en masse energi og selvdisiplin, men den skal altså skrives. For at nå det har jeg opsat nogle mål og har heldigvis nået målet for idag. Imorgen og søndag fortsætter skrivningen, så jeg håber jeg fortsætter i samme stil.

Når man skriver skal der jo også være tid til lidt pauser. I min formiddagspause fik jeg bagt lidt muffins til tøsehygge i aften. Jeg har længe haft rabarber i fryseren og i det nye Spis Bedre blad, som kom ind af døren igår fandt jeg en opskrift til formålet.

Ellers nåede jeg både at vaske tøj, finde bøger til opgaven, så skal de bare hentes på biblioteket og træne, så alt i alt en produktiv dag.

Rabarber - makron muffins fra Spis Bedre, nr. 4, april 2011:

12 stk:
100 g smør
1 spsk vaniliesukker
2 æg
1 dl mælk
2½ dl hvedemel (150 g)
2 tsk. bagepulver
75 g knuste makroner
100 g fintsnittede rabarberstilke
2 spsk. sukker.

Sæt ovnen på 175 grader.

Rør smør, sukker og vaniliesukker blødt. Pist æggene i et ad gangen.

Rør mælken i dejen, og vend sigtet hvedemel og bagpulver i. Tilsæt knuste makroner, og rør det godt sammen.

Fordel dejen i muffinsforme, og drys med rabarber vendt i sukker. Bag dem i ca. 20 min.



De er pyntet med en rest IMBC fra fryseren, der er rørt op med flormelis. På toppen er sat mine marengskys, da jeg synes de giver en dejlig forårsfrisk fornemmelse.
Share:

4 kommentarer:

  1. De ser lækre ud. Flot klaret med alt det du har nået. Knus

    SvarSlet
  2. Nøj hvor er du altså bare flittig Bianca! Jeg forstår slet ikke hvor du får viljestyrken fra og tager hatten af for at du bare køre på og knokler igennem :D
    Dejligt at se, at du også stadig får lidt tid til at pleje lidt interesser også...

    Knus Agnethe

    P.S. Hvor er jeg dog misundelig på at du stadig har rabarber i fryseren! Det har jeg ønsket, at jeg havde haft længe, så jeg kunne lave den trifli, som jeg har haft SÅ meget lyst til...

    SvarSlet
  3. Årh de ser gode ud ^_^. Bliver helt lækkersulten! Held og lykke med projektet

    SvarSlet
  4. Wow. Du er godt nok dygtig til at lave flotte kager. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at du måske kunne være interesseret i den kage-skønheds-konkurrence, som jeg har kørende inde på min blog.

    Så tja, hvis du har lyst, så kan du jo læse mere her: http://birdieandi.blogspot.com/2011/03/kage-konkurrence-give-away.html

    Man behøver ikke at deltage med "nye" kager. Man er velkommen til bare at sende et af sine gamle kage-billeder ind.

    Hilsner fra Ditte

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com