Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

onsdag den 7. september 2011

Svendegilde - menuen

Nu da jeg er færdig med begge mine uddannelser skulle det da fejres. Derfor stod denne weekend i festens tegn, da jeg havde inviteret 38 mennesker til svendegilde. Det skulle bare lige være for de nærmeste og det løber alligevel op i en del.

Jeg havde besluttet mig for selv at stå for maden med mandens hjælp. Derudover hjalp min søster og en veninde med salaterne, mor leverede broccolisalaten og min stedfar hjalp ved grillen.

Menuen blev en buffet, som jeg desværre ikke fik et fuldt billede af. Mangler faktisk billeder fra det meste af aftenen, da jeg forsøgte at få snakket med alle i stedet. Men jeg kan da fortælle og vise de billeder jeg har.

Menuen:

Kød:
10 svinemørbrad, hvoraf de 5 blev lavet efter Newyorkerbyheart's opskrift, som du kan finde lige her, tror dog manden glemte sesam for den stod da stadig i køkkenet, men jeg nåede desværre ikke selv at smage, så er ikke sikker. De fik dog stor ros, så det er helt sikkert noget der skal gentages. De sidste 5 stk fik lidt tørret skinke omkring og så kom det hele ellers på grillen

Kartofler:
- Mors hjemmelavede kartoffelsalat (som jeg godt nok selv lavede, men læs her, for opskrift og forklaring.) Der blev lavet 3 portioner, dvs. 3 kg kartofler, og op i en af mine store ynglingsskåle fra Zone.
- Hjemmelavede paprikakrydrede pomfritter. Her var jeg virkelig glad for min Alligator, som vi var så heldige at få med fra madbloggertræffet. Se her. Manden blev derfor sat til at klare 6 kg kartofler, som hurtigt blev til pomfritter i dette skønne værktøj. Derefter i fryseposer, hvor jeg havde blandet olie, groft salt og paprika. Så skulle de bare i bradepander og i ovnen lige inden gæsterne kom.
Salater:
- Mor havde taget broccolisalat med, så det var bare at sætte det på bordet.
- Grøn salat med asparges og dertil den vinaigerette, som ses i den lille flaske.
- Melon- og hindbærsalat med hindbærdressing. De to bagerste salater og så den røde dressing.
Især hindbærdressingen var en succes og der blev efterspurgt opskrifter, så opskrifterne på salaterne kommer i et senere indlæg.

Brød og smør:
- Hjemmebagt flute, som jeg desværre ikke fik billeder af, men det kommer der, for har fundet lidt rester i fryseren, som jeg glemte at få op til festen, men der var heldigvis nok.
- Dertil en alm. pakke smør og så havde jeg lavet hjemmelavet kryddersmør, som der også kommer billede af senere, da jeg havde fået lavet alt for meget, men det er jo kun godt med gode rester.
Share:

3 kommentarer:

 1. Og uhmmm hvor det smagte :-D

  SvarSlet
 2. For hulan det lyder bare total lækkert Bianca og fine billeder du har fået taget også - fik vidst ikke kommenteret på kagen, men hold nu op hvor er den bare fiiin også! Du kan skisme lidt af hvert søde :D

  SvarSlet
 3. Det smagte super godt, og bordet blev da bare lige ryddet :) mums!
  Milas kunne også godt lide sine pølser med ketchup haha :)
  Kram

  SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com