Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 10. oktober 2011

Glukosesirup - Nøddekurve med hjemmelavet is


Til gæsterne lørdag aften havde jeg været igang med et af mine projekter, nemlig glukosesirup projektet.

Der lå nemlig hjemmelavet is i fryseren, som jeg endnu ikke har nået at få lavet et indlæg om. Dertil blev der lavet nøddekurve, som jeg har forsøgt mig med over et par gange, da det bare ikke ville lykkes.



Først til isen: Jeg har brugt Dansukkers egen opskrift på hjemmelavet is, nemlig den grundopskrift, der er at finde på deres hjemmeside her. Jeg vil gengive opskriften her og med den smagsvariant jeg valgte at bruge.

Opskriften er til 4 portioner.

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Smagsvariant: 3 spsk. kakao, finthakkede mandler/nødder og små skumfiduser

Pisk æggeblommer og sukker sammen.

Kog mælk, fløde og glukosesirup op.

Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.

Sigt massen gennem en finmasket si.

Tilsæt smagsgivere efter eget valg.

Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.


Nøddekurvene kiksede første gang jeg lavede dem, da jeg simpelthen havde fået skruet for højt op for ovnen, så temeraturen blev så høj at massen ikke nåede at smelte stort nok ud inden den blev mørk.

Derfor valgte jeg at bruge en brødkniv til at hakke disse til nøddeknas, som så kan bruges som topping på is, muffins eller andet.



Opskriften er fundet her. Jeg valgte at forsøge mig med den til 6 personer, da jeg så havde flere chancer for at få det til at lykkes. Nedenstående opskrift er derfor min tilrettede version til 4 nøddekurve.

90 g sukker
10 g smør
1 spsk glukosesirup
27 g usmuttede mandler

Mandlerne hakkes fint.

Massen røres/æltes sammen og formes til en pølse som pakkes i bagepapir og lægges i fryseren.

Når massen skal bages skal den skæres i stykker på ca. 30 g. (del blot massen i 4 lige store dele), som lægges på bageplade og bages i ovnen ved 165 grader C til de er gyldne, vær opmærksom på at de flyder meget ud. Hviler 1 minut på bagepladen og lægges så over en skål i passende størrelse som så giver kurveformen. Lad dem ligge 5 minutter over skålen til de er kolde og stive.

Is kugles op og fyldes i kurvene lige inden servering.
Share:

5 kommentarer:

  1. Mums Bianca :) Jeg har aldrig forsøgt mig med nøddekurve, men vil meget gerne :)

    God måde at få brugt glukosesiruppen på :)

    SvarSlet
  2. hvor længe kan man lave kurve og is i forvejen?

    SvarSlet
  3. Så lykkedes det mig endelig at få lov at komme ind på min egen blog...
    Du kan sagtens lave begge dele et par dage i forvejen. - Husk at tage isen ud af fryseren i god tid :D God fornøjelse!

    SvarSlet
  4. Tak :-) Hvilke skåle brugte du til at tørre i? Oh hvor længe skal de tørre

    SvarSlet
  5. Jeg satte dem henover nogle glas... Ved godt nok ikke lige hvor længe jeg lod dem tørre... det er jo ved at være et stykke tid siden jeg lavede dem...

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com