Til brødet jeg bagte søndag skulle der bruges skallen fra en appelsin. Resten af appelsinen skulle ikke gå til spilde, så derfor blev den presset og saften gemt til denne skønne kage.
I opskriften stod der man skulle bruge skallen fra appelsinen og 1 dl appelsinsaft. Da skallen jo blev brugt til brødet, valgte jeg at bruge al saften fra appelsinen (der var lidt over 1 dl).
Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.
150 g smør
150 g sukker
2 æg
Saften fra 1 appelsin
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smuttede, hakkede mandler
Pisk smør ig sukker blødt.
Tilsæt æggene, et efter et.
Rør appelsinsagten i massen.
Bland mel, bagepulver og de grofthakkede mandler sammen.
Vend blandingen i æggemassen med let håbd.
Hæd dejen i en smurt sandkageform foret med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i ca 1 time.
I opskriften stod der man skulle bruge skallen fra appelsinen og 1 dl appelsinsaft. Da skallen jo blev brugt til brødet, valgte jeg at bruge al saften fra appelsinen (der var lidt over 1 dl).
Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.
150 g smør
150 g sukker
2 æg
Saften fra 1 appelsin
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smuttede, hakkede mandler
Pisk smør ig sukker blødt.
Tilsæt æggene, et efter et.
Rør appelsinsagten i massen.
Bland mel, bagepulver og de grofthakkede mandler sammen.
Vend blandingen i æggemassen med let håbd.
Hæd dejen i en smurt sandkageform foret med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i ca 1 time.
Åhh, der er alt for længe siden jeg har lavet appelsinkage. Kan huske at jeg lavede en da jeg havde husgerning i skolen - jeg kan stadig dufte og smage den - den var så vidunderlig :-)
SvarSletKh
Birthe
Den her dufter nu ikke en masse af appelsin, men mon ikke det er fordi jeg har sprunget appelsinskallen over. Men den smagte nu super godt :)
SletKnus
Ihh den skal jeg prøve at lave til min svigerbedste :D Hun er vild med sandkage ;)
SvarSletDen smager altså også godt :) Så det kan du roligt gøre ;)
Slet