Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

torsdag den 22. marts 2012

Appelsinsandkage fra Te og Kager året rundt

Til brødet jeg bagte søndag skulle der bruges skallen fra en appelsin. Resten af appelsinen skulle ikke gå til spilde, så derfor blev den presset og saften gemt til denne skønne kage.



I opskriften stod der man skulle bruge skallen fra appelsinen og 1 dl appelsinsaft. Da skallen jo blev brugt til brødet, valgte jeg at bruge al saften fra appelsinen (der var lidt over 1 dl).

Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den.
150 g smør
150 g sukker
2 æg
Saften fra 1 appelsin
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smuttede, hakkede mandler

Pisk smør ig sukker blødt.

Tilsæt æggene, et efter et.

Rør appelsinsagten i massen.

Bland mel, bagepulver og de grofthakkede mandler sammen.

Vend blandingen i æggemassen med let håbd.

Hæd dejen i en smurt sandkageform foret med bagepapir.

Bag kagen ved 180 grader i ca 1 time.

Share:

4 kommentarer:

  1. Åhh, der er alt for længe siden jeg har lavet appelsinkage. Kan huske at jeg lavede en da jeg havde husgerning i skolen - jeg kan stadig dufte og smage den - den var så vidunderlig :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Den her dufter nu ikke en masse af appelsin, men mon ikke det er fordi jeg har sprunget appelsinskallen over. Men den smagte nu super godt :)
      Knus

      Slet
  2. Ihh den skal jeg prøve at lave til min svigerbedste :D Hun er vild med sandkage ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smager altså også godt :) Så det kan du roligt gøre ;)

      Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com