Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

onsdag den 21. marts 2012

Cookie dough dessert - ala CookieCrumble

Min søster og co. inviterede på lækker mad søndag aften. Derudover havde hun et enkelt ønske, nemlig at  jeg kom med et foreslag til noget, vi kunne lave med hendes Kenny (Kenwood).

Jeg snusede rundt og faldt over en af mine faste blogs, hvor jeg fandt en skøn skøn opskrift på Cookie dough dessert. Det smarte var at den kunne laves klar og så stå i ovnen mens middagen blev nydt.

Jeg skyndte mig derfor forbi Ikea og fik købt nogle små ildfaste skåle, da opskriften nemlig laves i portioner. Manden syntes heldigvis at vi da lige manglede sådan nogen, så super god måde at få nyt køkkengrej.

Desserten står virkelig øverst på listen af ynglingsdesserter fra nu af. Selv manden ønskede sig mere, så det kan jo ikke være bedre.



Kvinden bag opskriften er Kristine med bloggen CookieCrumble. Opskriften kan du finde her.

Jeg tillader mig at gengive opskriften her.

190 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
170 g smør
115 g sukker
100 g brun farin
2 æg
2 tsk vanilieessens
170 g hakket chokolade (eller chokoladeknapper)

Tilbehør: Vanilieis

Bland først i en skål for sig, mel, bagepulver og salt sammen.

Bland herefter i en anden skål smør, sukker og brun farin sammen og pisk til det er luftigt og cremet. Tilsæt æggene og pisk det hele sammen. Tilsæt derefter vanilieessensen og fordel det godt.

Herefter tilsættes melblandingen til sukkermassen og dejen røres godt sammen til en ensartet og cremet dej.

Som det sidste tilføjes chokoladen og fordeles jævnt i dejen, så der kommer rigeligt med chokolade i alle portioner.

Sprøjt eller smør dine forme med smør, olie eller sprayfedt og kom dejen i. Sørg for, at dejen er glattet helt ud til kanten og ikke er fyldt mere op end 3/4 af formene.

Bag dine kæmpe cookies kager ved 175 grader i 30-40 minutter. Hold dog et vågent øje med dem, da de er færdige så snart de er gyldne i toppen. Husk på, at de skal være en smule bløde i midten og derfor ikke helt så hårde som en almindelig cookie, som vi kender dem.

Nydes lun og med en god portion vanilieis på toppen.
Share:

10 kommentarer:

  1. Mums.. begynder jo helt at savle..
    De må prøves..

    SvarSlet
  2. Årh... hvor ser det bare lækkert ud

    SvarSlet
    Svar
    1. Smager også super skønt! Så bare i sving ;)

      Slet
  3. Den er altså farlig den der, jeg har også lavet den :-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh.. ja den er nemlig farlig. Kunne sagtens bage en mere. Mums..

      Knus

      Slet
  4. Dejligt du er ligeså tosset efter den :) Den er og bliver bare et hit ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er bare super skøn! Tak fordi du delte :)

      Slet
  5. Umm ja.. den har jeg også tænkt skulle prøves en dag..

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com