Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

tirsdag den 13. marts 2012

Projekt Et Godt Brød i samarbejde med Amo

Så er det forår og jeg synes efterhånden det er tid til at få skudt et nyt projekt igang her på bloggen.

Denne gang er det Amo der har inspireret mig med deres nye mel af nordisk korn.



Om deres nye melsorter skriver de i deres pressemeddelelse følgende:


Rustikt fuldkornsbrød med luftig og saftig krumme
Fuldkornsbrød kan nogle gange blive lige lovlig tunge og tørre, men med det nye Amo Vinjett Fuldkornsmel får den passionerede hjemmebager et fuldkornsmel med et højt proteinindhold og en ekstra god glutenkvalitet. Og det er hemmeligheden bag et lækkert fuldkornsbrød med et rustikt udseende og en luftig, saftig krumme med mild smag. Mel af vårhvede kræver lidt ekstra arbejde, da den gluten, der er i, er mere elastisk og skal æltes længere tid for at udvikle den saftige krumme. Men det sprøde, velduftende resultat er den ekstra indsats værd.
Foretrækker du et rustikt brød, der ikke er med fuldkorn, skal du vælge Amo Vinjett Hvedemel. Du får de samme gode bageegenskaber som med fuldkornsmelet, men i en lettere udgave.
Rugmel med rig og rund smag
Amos nye rugmel Evolo er malet med en særlig formalingsteknik, som giver et mel med en granulering, der adskiller sig fra traditionelt rugmel. Det giver et brød med et mere rustikt udseende og bedre egenskaber end et brød bagt på almindeligt groft rugmel. Dejen får en elasticitet, som minder om en hvedemelsdej, men med rugens særlige kvaliteter. Resultatet er et brød med luftig struktur, saftig krumme og mild smag. Perfekt til madbrød og boller til ungernes madpakke.

Lyder det ikke bare lækkert?! - Jeg glæder mig i hvert fald til at komme igang.

Skulle du selv have lyst til at komme igang, kan du hente dit helt eget opskrifthæfte fra Amo hos din lokale forhandler.

Her til aften gik jeg igang med en surdej, der skal bruges til et valnøddebrød med fuldkorn.


Jeg har aldrig før prøvet at lave surdej, så jeg er godt nok spændt på at se om det overhovedet vil lykkes dette første skridt mod Et Godt Brød.
Share:

2 kommentarer:

  1. Pøj pøj med surdejen. Jeg er selv i gang, og indtil videre ser det ud til at den lever. Jeg har fået bagt den første omgang med min nye surdej, indlægget kommer på en af de nærmeste dage.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak tak.
      Jeg er godt nok spændt på at se hvordan det ender :)

      Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com