Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

torsdag den 12. juli 2012

Rabarbermuffins med White Meringue Frosting

Så har jeg endnu engang været igang med rabarberne. Denne gang blev det en opskrift fra Dansukker, der fangede mit øje.

Da jeg gerne ville forsøge mig med en anden type frosting, end den jeg plejer at bruge, gik jeg på jagt efter en ny opskrift der skulle prøves af, og faldt over Camilla fra Himmelske Kagers opskrift på White Meringue Frosting. Den smager altså skønt og er super nem at lave. Samtidig må jeg indrømme at den helt sikkert kommer i brug til is en dag, da den smager ligesom det guf man får hos ismanden.

Grunden til jeg har lavet kage i denne omgang, var at jeg skyldte lidt på arbejdet. Samtidig skulle jeg nå det inden min ferie/barsel (ja dette indlæg har været lidt tid undervejs), og derfor synes jeg da også kagerne skulle have et strejf af dette. Jeg fik derfor fat i mine nye fine udstikkere, og jeg synes altså de passede perfekt hertil.



Rabarbermuffins
Opskriften på rabarbermuffins'ne lyder således:
12 stk

2 dl rabarber i små stykker
100 g marcipan
150 g margarine
3/4 dl lyst muscovadorørsukker
1 knsp. salt
3 æg
1dl hvedemel
1/2 dl kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk vanilliesukker
50 g hvid chokolade
3/4 dl hakkede mandler

Riv marcipanen og bland den med smør, muscovadorørsukker og salt.

Tilsæt æggene et ad gangen.

Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vanilliesukker, og rør det i dejen.

Tilsæt mandler, chokolade og rabarberstykker.

Hæld dejen i muffinsforme.

Bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

White Meringue Frosting
Til 15 cupcakes

225 g sukker
3 past. æggehvider
3/4 tsk vanillie estrakt

Brug en metalskål.

Pisk alle ingredienser godt sammen.

Fyld en gryde med vand og bring det i kog.

Gryden skal være stor nok til at rumme metalskålen og denne må ikke hvile på bunden af gryden.

Når vandet koger stilles metalskålen i gryden og der piskes til sukkeret er er smeltet. Blandingen må ikke koge. Tjek evt. at temperaturen på blandingen er ca. 70-75 grader. (jeg fornemmede blot hvornår sukkeret var opløst).

Tag skålen ud af vandbadet og pisk frostingen til den danner stive toppe og har et blankt udseende. Det kan tage op til 12-15 minutter eller længere.





Share:

2 kommentarer:

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com