Dr. Oetker har bedt mig prøve deres Bagestabile KageCreme af og hvad var mere oplagt end at det blev årets fastelavnsboller der skulle kreeres.
Opskriften jeg brugte var den der står bag på posen og resultatet blev disse fine fastelavnsboller.
Jeg har pyntet dem med kakaoglasur og krymmel fra Dr. Oetker.
Da jeg aldrig før har forsøgt mig med fastelavnsboller, hvor cremen gerne skulle blive inde i bollerne, var jeg noget spændt på at se om dette kunne lykkes. Jeg synes selv jeg havde lukket bollerne godt, men der løb dog stadig noget af cremen ud.
Nogen af de bageglade her i blogland, der kan fortælle mig om det er meget eller lidt der er løbet ud?
Jeg synes selv bollerne smagte fantastisk og der var fortsat masser af cremen indeni. Måske jeg har puttet for meget creme i. Det må prøves af igen en anden god gang.
Opskriften er som tidligere skrevet den der står bag på posen, men du får den da også lige her: (jeg lavede dog lidt om på fremgangsmåden af dejen.)
14-16 stk
500 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
150 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg
1 pose Dr. Oetker Bagestabil KageCreme
5 dl letmælk
Bland mel og vaniljesukker.
Smelt smør sammen med mælken i en gryde. Lad den køle af til den har blot er lun, så den ikke slår gærcellerne ihjel. Kom det i en skål og rør gæret ud heri og bland det sammen med melblandingen.
Tilsæt 1 æg og ælt massen til en smidig dej.
Lad den hæve et lunt sted ca. 30 minutter.
Tilbered Bagestabil KageCreme som beskrevet på posen.
Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2 tks KageCreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve et lunt sted i 20 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader ved varmluft eller 200 grader ved almindelig varme.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i 15-20 minutter.
Afkøl cremebollerne på en bagerist.
Pynt de afkølede boller med glasur og krymmel.
Opskriften jeg brugte var den der står bag på posen og resultatet blev disse fine fastelavnsboller.
Jeg har pyntet dem med kakaoglasur og krymmel fra Dr. Oetker.
Da jeg aldrig før har forsøgt mig med fastelavnsboller, hvor cremen gerne skulle blive inde i bollerne, var jeg noget spændt på at se om dette kunne lykkes. Jeg synes selv jeg havde lukket bollerne godt, men der løb dog stadig noget af cremen ud.
Nogen af de bageglade her i blogland, der kan fortælle mig om det er meget eller lidt der er løbet ud?
Jeg synes selv bollerne smagte fantastisk og der var fortsat masser af cremen indeni. Måske jeg har puttet for meget creme i. Det må prøves af igen en anden god gang.
Opskriften er som tidligere skrevet den der står bag på posen, men du får den da også lige her: (jeg lavede dog lidt om på fremgangsmåden af dejen.)
14-16 stk
500 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
150 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg
1 pose Dr. Oetker Bagestabil KageCreme
5 dl letmælk
Bland mel og vaniljesukker.
Smelt smør sammen med mælken i en gryde. Lad den køle af til den har blot er lun, så den ikke slår gærcellerne ihjel. Kom det i en skål og rør gæret ud heri og bland det sammen med melblandingen.
Tilsæt 1 æg og ælt massen til en smidig dej.
Lad den hæve et lunt sted ca. 30 minutter.
Tilbered Bagestabil KageCreme som beskrevet på posen.
Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2 tks KageCreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve et lunt sted i 20 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader ved varmluft eller 200 grader ved almindelig varme.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i 15-20 minutter.
Afkøl cremebollerne på en bagerist.
Pynt de afkølede boller med glasur og krymmel.
Hej Bianca.
SvarSletHar selv været i gang med at bage fastelavnsboller i dag, og ud af mine 24, var der kun 3, der var rendt lidt ud af. Men for et par år siden fandt jeg også ud af hvad der var vigtigt, og det er efterhævningen (i hvert fald for mig). Dem jeg lavede i dag skulle hæve til dobbelt størrelse, så præcis hvor længe de stod ved jeg ikke. Men prøv at lade dem hæve noget længere næste gang, så bliver cremen måske inde i bollerne
Hej Heidi!
SletTusind tak for tippet. Det skal jeg huske til næste gang :)
På deres hjemmeside står der at der er en fejl i opskriften. Der skal kun 4 dk mælk i cremen.
SvarSlet