Sidst på ugen havde vi 3 bananer tilbage, som bare lå og så lidt kedelige ud. De var helt sikkert nået det stadie, hvor det ikke lige var dem man tog sig en ordentlig bid af. Gå til spilde skulle de dog ikke. De endte derfor deres dage i disse to lækkerier.
Bananbrødet har jeg egentlig gerne ville prøve af længe, men har bare ikke lige fået det gjort. Så det var jo oplagt at prøve det af. Samtidig tænkte jeg at bananerne måske også kunne bruges til lidt andet. Så det blev til lidt småkager.
Bananbrød
1/4 dl olie
100 g sukker
1 æg
2 bananer
150 g hvedemel
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
½ tsk vaniljesukker
1/4 dl mælk
1 håndfuld hakkede valnødder
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør olie, sukker og æg sammen.
Mos bananerne og rør mosen i æggeblandingen.
Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i bananblandingen sammen med mælken.
Tilsæt til sidst valnødder.
Hæld brødet i en brødform og bag i ca. ½ time.
Banansmåkager
ca. 15 stk
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g smør
175 g lyst rørsukker
100 g hakkede valnødder
1 banan
1 æg
½ dl mælk
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt smørret og bland det godt til det danner små klumper.
Rør sukker og valnødder i.
Mos bananen med en gaffel og pisk ægget i. Rør mælken i og rør det hele sammen med melblandingen.
Sæt dejen på 2 bageplader med bagepapir. Brug en spiseske og sørg for der er god plads mellem.
Bag kagerne i ca 15 minutter.
Da der er banan i skal de opbevares køligt og kan kun holde et par dage. Så hvis du ikke kan nå at spise dem, så frys dem evt. ned.
Bananbrødet har jeg egentlig gerne ville prøve af længe, men har bare ikke lige fået det gjort. Så det var jo oplagt at prøve det af. Samtidig tænkte jeg at bananerne måske også kunne bruges til lidt andet. Så det blev til lidt småkager.
Bananbrød
1/4 dl olie
100 g sukker
1 æg
2 bananer
150 g hvedemel
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
½ tsk vaniljesukker
1/4 dl mælk
1 håndfuld hakkede valnødder
Tænd ovnen på 175 grader.
Rør olie, sukker og æg sammen.
Mos bananerne og rør mosen i æggeblandingen.
Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i bananblandingen sammen med mælken.
Tilsæt til sidst valnødder.
Hæld brødet i en brødform og bag i ca. ½ time.
Banansmåkager
ca. 15 stk
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g smør
175 g lyst rørsukker
100 g hakkede valnødder
1 banan
1 æg
½ dl mælk
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland mel og bagepulver i en skål. Tilsæt smørret og bland det godt til det danner små klumper.
Rør sukker og valnødder i.
Mos bananen med en gaffel og pisk ægget i. Rør mælken i og rør det hele sammen med melblandingen.
Sæt dejen på 2 bageplader med bagepapir. Brug en spiseske og sørg for der er god plads mellem.
Bag kagerne i ca 15 minutter.
Da der er banan i skal de opbevares køligt og kan kun holde et par dage. Så hvis du ikke kan nå at spise dem, så frys dem evt. ned.
Superflot! Vi har strakst delt dit link i vores facebook.com/madspild :-)
SvarSletKeep up the good work!
KH
Selina
Dejligt de kan bruges :)
Slet*straks
SvarSlet:-) jeg bruger tit de overmodne bananer til bananmuffins.
SvarSletDe er også på min blog. Jeg har det nemlig også skidt med at smide ud
Det plejer jeg også, men synes jeg ville prøve lidt nyt af. For ja, det er altså trist at smide mad ud, der sagtens kan bruges. Og skal man ikke lige have kage nu her, så er det jo bare at fryse ned til en anden god gang :)
Slet