I forbindelse med M&M's bagedyst på facebook har jeg været i køkkenet og tænke lidt kreativt. Jeg har længe gerne villet lave macarons igen, så derfor blev det disse M&M's macarons der kom ud af det.
Ham der M&M's Rød synes lige han skulle være med til at pynte. (ved det - er nok lidt M&M's tosset)
Nu mislykkedes mine macarons sidste gang, så er ret godt tilfreds med at resultatet blev lige som jeg havde forestillet mig.
Opskriften jeg nåede frem til kom til at lyde således:
Ham der M&M's Rød synes lige han skulle være med til at pynte. (ved det - er nok lidt M&M's tosset)
Nu mislykkedes mine macarons sidste gang, så er ret godt tilfreds med at resultatet blev lige som jeg havde forestillet mig.
Opskriften jeg nåede frem til kom til at lyde således:
M&M's
macarons
ca. 12 stk
Fyld:
1 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g knuste M&M's
1 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g knuste M&M's
Bunde:
75 g mandelmel
115 g flormelis
2 æggehvider
50 g sukker
½ tsk vaniljeekstrakt
1 tsk pastafarve efter eget valg
75 g mandelmel
115 g flormelis
2 æggehvider
50 g sukker
½ tsk vaniljeekstrakt
1 tsk pastafarve efter eget valg
Evt. glasur:
1 pasteuriseret æggehvide
ca. 300 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
ca. 300 g flormelis
Fyld:
Hak den
hvide chokolade og kom det i en skål, der kan tåle varme.
Varm piskefløden i en gryde til den næsten koger.
Hæld derefter piskefløden over chokoladen og lad den smelte
chokoladen. Rør forsigtigt rundt til al chokoladen er smeltet.
Kom madfilm over skålen ved at lade den røre massen og op ad
siderne på skålen. Dette gøres for at der ikke dannes konsistens. Stil skålen i
køleskabet et par timer.
Bundene:
Kom
mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder. Sigt blandingen
ned i en skål.
Læg bagepapir på 2 bageplader.
Kom æggehvider i en stor skål og pisk, til det danner bløde
toppe når du løfter piskeriset. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, så du får en
fast, blank marengsmasse. Pisk vaniljeekstrakt og 1 tsk pastafarve i.
Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, en
tredjedel ad gangen. Når mandelblandingen er grundigt foldet i, fortsættes
foldningen til massen bliver en blank dej med en tyk "lang"
konsistens.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på
ca. 1 cm. Tryk 24 små cirkler ud på bagepladerne. Bank pladerne ned i bordet
for at fjerne eventuelle luftbobler og toppe.
Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur. Bundene skal tørre ind og danne en let skorpe,
så du forsigtigt kan røre ved dem uden at der sætter sig dej fast på fingeren.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bag macaron bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter.
Stil dem derefter til afkøling i 10 minutter. Tag forsigtigt bundende af
pladerne og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Fyld:
Når bundene
er bagt tages chokoladecremen ud af køleskabet og røres forsigtigt igennem med
et piskeris.
Tilsæt de knuste M&M's og smør cremen på halvdelen af
bundene.
Saml macaron'sne og skriv et fint M på med glasur.
Glasuren kan købes færdigt eller laves således: Bland 1 pasteuriseret
æggehvide sammen med ca. 300 g flormelis. Rør det sammen til den danner små
fine toppe og ikke flyder ud. Kom glasuren i en sprøjtepose og dekorer dine
macarons.
Hvem er ikke vild med M&M's :-)
SvarSletNetop ;)
SletHvilken sød ide :)
SvarSletTak :)
SletMums. de ser gode ud.
SvarSletOg ja, hvem er ikke vild med M&M's :D
Tak fordi du delte opskriften.
Velbekomme :) Så håber jeg bare M&Ms folkene synes godt om den :)
SletHvor er de blevet gode.
SvarSletHar kun prøvet macarons en gang og det lykkes ikke. Så jeg har ikke rigtig haft modet til at prøve igen.
Synes godt nok også det kræver tålmodighed. Bliver også vildt stolt når det virker :)
SletFEDT!
SvarSletSuper godt fundet på :)
SvarSletTusind tak Lene :)
Slet