Når nu manden min elsker burger, og jeg egentlig godt kunne tænke mig at prøve lidt andet end den der klassiske med salat, tomat, agurk osv, har vi besluttet at indføre burger fredag på matriklen. I første omgang indtil jeg begynder at arbejde igen, og så må vi jo se om det griber om sig.
Det er i hvert fald meningen at vi så vidt muligt skal have en ny burger hver uge, så jeg er spændt på at se hvad vi finder på.
Burgeren fra uge 7 blev en mexicansk en af slagsen, da vi havde tomater og avokadoer i køleskabet, der skulle spises.
Burgerbollerne er selvfølgelig de gode lyse, som jeg også lavede til mandens surprisefødselsdag.
Resten af opskriften får I her:
Guacamole:
3 modne avokadoer
1 fed finthakket hvidløg
1 lille bundt friskhakket koriander
1 lille rødløg
1 lime
Salsa:
3 tomater
1 lille dåse tomatpure (70 g)
3 tsk sambal oelek
Bøffer:
400-500 g hakket oksekød
2 tsk tørret oregano
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør:
4 store burgerboller
1 lille romainesalat
tortillachips
revet ost
Mos avokadoerne og tilsæt hvidløg, koriander og løg. Smag til med salt og limesaft.
Skær tomaterne i tern og blend dem sammen med tomatpureen. Smag til med sambal oelek og salt.
Ælt kødet sammen med oregano og spidskommen. Form til 4 flade bøffer. Brun bøfferne på begge sider og krydr med salt og peber.
Imens kommes tortillachips på en bageplade med bagepapir, strøs med revet ost og varmes i ovnen.
Skær bollerne igennem og rist skæresiden på en brødrister.
Smør bollerne med salsa og læg burgerne sammen med salat, bøffer og guacamole.
Server med tortillachips til.
Det er i hvert fald meningen at vi så vidt muligt skal have en ny burger hver uge, så jeg er spændt på at se hvad vi finder på.
Burgeren fra uge 7 blev en mexicansk en af slagsen, da vi havde tomater og avokadoer i køleskabet, der skulle spises.
Burgerbollerne er selvfølgelig de gode lyse, som jeg også lavede til mandens surprisefødselsdag.
Resten af opskriften får I her:
Guacamole:
3 modne avokadoer
1 fed finthakket hvidløg
1 lille bundt friskhakket koriander
1 lille rødløg
1 lime
Salsa:
3 tomater
1 lille dåse tomatpure (70 g)
3 tsk sambal oelek
Bøffer:
400-500 g hakket oksekød
2 tsk tørret oregano
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk olivenolie
salt og peber
Tilbehør:
4 store burgerboller
1 lille romainesalat
tortillachips
revet ost
Mos avokadoerne og tilsæt hvidløg, koriander og løg. Smag til med salt og limesaft.
Skær tomaterne i tern og blend dem sammen med tomatpureen. Smag til med sambal oelek og salt.
Ælt kødet sammen med oregano og spidskommen. Form til 4 flade bøffer. Brun bøfferne på begge sider og krydr med salt og peber.
Imens kommes tortillachips på en bageplade med bagepapir, strøs med revet ost og varmes i ovnen.
Skær bollerne igennem og rist skæresiden på en brødrister.
Smør bollerne med salsa og læg burgerne sammen med salat, bøffer og guacamole.
Server med tortillachips til.
En fast burgerdag, det lyder ikke dårligt. Det vil jeg vist forsøge om det ikke kan indføres hjemme hos os
SvarSletJa vi nyder at vi kan mærke det er weekend og det så ikke er den samme burger hver fredag :)
Slet