Denne uges muffins blev disse havregrynsmuffins med en lille hindbærsuprise indeni. Det er ikke den klassiske søde kage, men minder istedet om en sød morgenmadsbid, så det er nogle jeg nok mest vil anbefale til en god brunch.
Opskriften er til 12 almindelige størrelse muffins
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
1 tsk kanel
75 g havregryn
150 g sukker
125 g margarine
1 æg
1 tsk vaniljeessens
2½ dl neutral yoghurt
hindbærsyltetøj
Topping:
50 g havregryn
50 g lyst rørsukker
2 spsk mel
1 tsk kanel
½ tsk salt
60 g usaltet smør
Start med at lave toppingen ved at komme alle ingredienserne i en køkkenmasine. Rør med K-spaden til der er dannet klumper.
Varm ovnen til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, natron, salt, kanel og havregryn sammen i en skål.
I køkkenmaskinen røres nu smør og sukker til den er cremet og luftig. Tilsæt æg og vaniljeessens og rør derefter godt sammen.
Tilsæt derefter de melblandingen skiftevis med yoghurt, mens der røres grundigt.
Fordel halvdelen af dejen i 12 muffinsforme. Lav en lille fordybning i hver og kom 1 tsk hindbærsyltetøj i. Dæk til med resten af dejen og drys toppingen over hver kage.
Bages i 25-30 minutter.
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
1 tsk kanel
75 g havregryn
150 g sukker
125 g margarine
1 æg
1 tsk vaniljeessens
2½ dl neutral yoghurt
hindbærsyltetøj
Topping:
50 g havregryn
50 g lyst rørsukker
2 spsk mel
1 tsk kanel
½ tsk salt
60 g usaltet smør
Start med at lave toppingen ved at komme alle ingredienserne i en køkkenmasine. Rør med K-spaden til der er dannet klumper.
Varm ovnen til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, natron, salt, kanel og havregryn sammen i en skål.
I køkkenmaskinen røres nu smør og sukker til den er cremet og luftig. Tilsæt æg og vaniljeessens og rør derefter godt sammen.
Tilsæt derefter de melblandingen skiftevis med yoghurt, mens der røres grundigt.
Fordel halvdelen af dejen i 12 muffinsforme. Lav en lille fordybning i hver og kom 1 tsk hindbærsyltetøj i. Dæk til med resten af dejen og drys toppingen over hver kage.
Bages i 25-30 minutter.
0 kommentarer:
Send en kommentar