Den anden dag fandt jeg på hylden et glas marshmallow fluff. Det skulle selvfølgelig ikke gå til spilde, så derfor gik jeg igang med en portion chokolademacarons.
Dette fordi jeg gerne vil øve mig i at lave fine macarons, men bestemt også fordi jeg har et ordentligt glas mandelmel på hylden. Jeg har nemlig lavet min helt egen mandelmel og nyder at det altid er klar.
Bundene er lavet efter samme opskrift, som jeg plejer. Derefter har jeg samlet dem med marshmallow fluff.
Bunde:
75 g mandelmel
115 g flormelis
2 æggehvider
50 g sukker
½ tsk vaniljeekstrakt
1 tsk pastafarve efter eget valg
Dette fordi jeg gerne vil øve mig i at lave fine macarons, men bestemt også fordi jeg har et ordentligt glas mandelmel på hylden. Jeg har nemlig lavet min helt egen mandelmel og nyder at det altid er klar.
Bundene er lavet efter samme opskrift, som jeg plejer. Derefter har jeg samlet dem med marshmallow fluff.
Bunde:
75 g mandelmel
115 g flormelis
2 æggehvider
50 g sukker
½ tsk vaniljeekstrakt
1 tsk pastafarve efter eget valg
Bundene:
Kom mandler og flormelis i en blender og blend i ca. 15 sekunder. Sigt blandingen ned i en skål.
Læg bagepapir på 2 bageplader.
Kom æggehvider i en stor skål og pisk, til det danner bløde toppe når du løfter piskeriset. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, så du får en fast, blank marengsmasse. Pisk vaniljeekstrakt og 1 tsk pastafarve i.
Fold mandelblandingen i marengsmassen med en spatel, en tredjedel ad gangen. Når mandelblandingen er grundigt foldet i, fortsættes foldningen til massen bliver en blank dej med en tyk "lang" konsistens.
Hæld dejen i en sprøjtepose med en almindelig metaltylle på ca. 1 cm. Tryk 24 små cirkler ud på bagepladerne. Bank pladerne ned i bordet for at fjerne eventuelle luftbobler og toppe.
Lad pladerne hvile i 30 minutter ved stuetemperatur. Bundene skal tørre ind og danne en let skorpe, så du forsigtigt kan røre ved dem uden at der sætter sig dej fast på fingeren.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bag macaron bundene i den forvarmede ovn i 10-15 minutter. Stil dem derefter til afkøling i 10 minutter. Tag forsigtigt bundende af pladerne og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Ihh jeg gad godt kunne lave macarons. De lykkedes aldrig rigtig for mig - men måske jeg skal prøve din opskrift :)
SvarSletHvordan var det med fluff i? Vi bruger vores fluff på fx is, det smager simpelthen så godt!
Det tager også tid og tålmodighed, men de smager bare SÅ godt :)
SletFluff flød lidt ud, men de smagte super godt :)
Uhm, de ser gode ud. Jeg skal vist snart have prøvet kræfter med dem igen, det plejer bare ikke at gå så godt, men de smager skønt alligevel :-)
SvarSletEr smagen ikke også det vigtigste? ;)
SletEj man vil jo også gerne have de ser flotte ud. Øvelse gør mester :)