Efterår herhjemme betyder suppetid. Vi kan rigtig godt lide suppe og den er prinsessen heldigvis hoppet med på. I en alder af 1 år er det dog lidt svært at styre skeen, men hun slubrer gerne derudaf når vi hjælper.
Vi kom forbi en super godt tilbud på rødbeder, så derfor var det oplagt at efterårets første suppe skulle være en rødbedesuppe.
Vi laver store portioner, så der altid er til 2 dage. På den måde kan jeg koncentrere mig om Amilia de dage hvor der ikke skal laves mad.
Derfor til 5 personer:
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
200 g kartofler
1 kg rødbeder
2 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1,5 l hønsebouillon
Limesaft
Salt og peber
Tilbehør:
Græsk yoghurt
Fuldkorntortillas
Revet ost
Snit løg og hvidløg i små tern.
Skræl gulerødder, kartofler og rødbeder og skær dem i mindre tern.
Varm olivenolien op i en gryde og rist løg og hvidløg ved svag varme i 5 minutter.
Tilsæt gulerødder, kartofler, rødbede og spidskommen og rist videre ved svag varme i 10 minutter.
Hæld hønsebouillon ved og lad det koge under låg i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Blend suppen og smag til med limesaft, salt og peber.
Ostefyldte fuldkorntortillas:
Varm en slip-let pande op og kom en tortilla på.
Kom ost ovenpå og endnu en tortilla.
Varm tortillaen til osten er smeltet.
Tag tortillaen af panden og skær den i trekanter.
Vi kom forbi en super godt tilbud på rødbeder, så derfor var det oplagt at efterårets første suppe skulle være en rødbedesuppe.
Vi laver store portioner, så der altid er til 2 dage. På den måde kan jeg koncentrere mig om Amilia de dage hvor der ikke skal laves mad.
Derfor til 5 personer:
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
200 g kartofler
1 kg rødbeder
2 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1,5 l hønsebouillon
Limesaft
Salt og peber
Tilbehør:
Græsk yoghurt
Fuldkorntortillas
Revet ost
Snit løg og hvidløg i små tern.
Skræl gulerødder, kartofler og rødbeder og skær dem i mindre tern.
Varm olivenolien op i en gryde og rist løg og hvidløg ved svag varme i 5 minutter.
Tilsæt gulerødder, kartofler, rødbede og spidskommen og rist videre ved svag varme i 10 minutter.
Hæld hønsebouillon ved og lad det koge under låg i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Blend suppen og smag til med limesaft, salt og peber.
Ostefyldte fuldkorntortillas:
Varm en slip-let pande op og kom en tortilla på.
Kom ost ovenpå og endnu en tortilla.
Varm tortillaen til osten er smeltet.
Tag tortillaen af panden og skær den i trekanter.
Årh, hvor ser det bare godt ud, rigtig efterårsmad - ostebrød til suppe er bare altid så lækkert!
SvarSlet- Anne
Ja ostebrød kan pifte enhver suppe op :)
Slet