Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 28. oktober 2013

Rejse sydpå med baby på 10 måneder

Jeg har længe gerne villet lave et indlæg, hvor jeg giver mine gode råd til at rejse med baby videre. Nu synes jeg det er ved at være tiden.

Flyveturen
Amilia var 10 måneder da vi havde hende med på sommerferie. Turen gik syd på og det var en 3½ times flyvetur hun skulle med på. Vi tænkte meget over, hvad vi skulle gøre for at underholde hende på flyveturen, da 3½ time kan være længe for sådan en lille størrelse.

Aldersmæssigt var det dog svært at tage en masse med, da hun helst bare ville have sine klodser og bolde, hvilket ikke er det mest optimale at tage med om bord. Derfor blev vi enige om, at alt hvad der var nyt måtte være spændende. Vi smuttede derfor ud og fandt lidt bøger, som små hænder også kunne holde og så havde manden min hentet lidt småklip med tegnefilm på telefonen.Amilia er en meget aktiv og nysgerrig pige og derfor passede det os fint, at tidspunktet for flyveturen passede godt sammen med hendes middagslur. Der blev vi dog slemt klogere. Hun var overbevist om, at de andre passagerer var med for ren underholdning. Samtidig var vi med et fly, der larmede så meget i den ende vi sad i, at jeg ikke engang kunne høre musikken jeg havde taget med.

Amilia tog det heldigvis fint, charmerede flypersonalet og bøgerne gav lidt ro, så en anden gang køber vi også nye bøger til turen.

Med hensyn til maden er det så smart, at man de fleste steder, må tage al den mad med, man vil til de små indtil de er ca. 2 år. (spørg flyselskabet inden I tager afsted). Derfor havde vi pakket lidt boller og middagsflasken til hende ned sammen med en god drikkedunk.

En god drikkedunk er vigtig at have med. Selvom Amilia stadig fik sutteflaske til middagsluren og til nat brugte vi en drikkedunk til at have med i tasken. Vi har sprunget tudkoppen over herhjemme, og hun har derfor tidligt lært at drikke af kop. Det er dog rart når man er på tur, at have noget med der kan transporteres. Vi havde derfor hjemme øvet at drikke af drikkedunk, og samtidig havde vi fundet en hun selv kunne holde og drikke af, så er den pludselig lidt mere spændende.


På feriestedet
Når man er ankommet skal vi som forældre huske på, at alt er nyt og fremmed for baby. Derfor er det rart at have en bamse, sutteklud eller andet, som baby er tryg ved og som lugter af tryghed. Gerne en ting baby plejer at putte eller sove med.Amilia havde en alder, hvor hun endnu ikke havde knyttet sig til noget specielt, men samtidig var hun nået dertil, hvor hun gerne ville kramme sine bamser. Hendes foretrukne var en stor lemur, som i farver og størrelse minder meget om vores katte. Den var dog ikke så praktisk, derfor havde vi både en stor og en lille med. Den store til rejsesengen til natten og den lille til turene og middagsluren. Desværre valgte hun at smide den lille væk på en tur midt på ugen, men heldigvis var hun på det tidspunkt så tryg ved sin klapvogn, så det gik fint.

Meget af tiden for baby foregår nemlig i klapvognen. Det er de færreste der allerede så tidligt bruger klapvogn. Vi havde dog allerede introduceret hende for forskellige klapvogne, da vi er så heldige at venner og familie har haft en stående, så vi nogle gange har sluppet for at have barnevognen med i vores lille C1'er. Derfor kan det godt tage noget tid før de vænner sig til at klapvognen er deres frirum på ferien.

Vi havde lånt en klapvogn, da vores ikke kan klappes nok sammen til at komme med ombord på flyet. Den klapvogn vi havde lånt, var samtidig også med gummihjul, hvilket vores den lille ikke er. Det er en kæmpe fordel de fleste steder syd på, da der her godt kan være meget varierende terræn. Der hvor vi var, var det især de høje kantsten, der gav lidt problemer.


Diverse
Ud over ovenstående synes jeg feriestederne har det meste man skal bruge. Vi valgte at have badebleer med derned, men købe de almindelige bleer. Det var dog rart, at vi havde pakket lidt ekstra i pusletasken, så vi lige kunne nå at lande inden vi skulle finde et sted at købe bleer. Derudover havde vi sørget for at der var en ny tube alcogel, som var pakket i den obligatoriske flypose, så vi kunne havde den med i pusletasken som håndbaggage. En ekstra stofble og lommetørklæder var også rart at have med.

Ellers sørgede vi hele tiden for at have boller eller kiks i tasken, hvilket også kan købes på feriestedet. Vi var så heldige i flyet på vej ned at få lidt færdig babymos med. Det var ikke noget vi selv havde spekuleret i, da Amilia allerede spiste stort set det samme som os, men det viste sig at være rart, at have med når den lille sult meldte sig, når vi var ude midt på dagen. Det er dog også noget man sagtens kan købe dernede, og derfor ikke noget jeg ville vælge at pakke ned hjemmefra.

Af legetøj på selve stedet købte vi en af de første dage, sådan en strandpakke med strandlegetøj, som er obligatorisk for de fleste badesteder. Det hittede stort og blev leget med både ved vandet, men bestemt også i lejligheden, og nu herhjemme i sandkassen

Derudover er det vigtigt at passe på babys sarte hud. Det i form at en god solcreme, badetøj mod UV stråling og masser af skygge.


Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com