For noget tid siden købte jeg en gang hakket lammekød, som jeg tænkte skulle bruges til en eller anden spændende ret. Der kom dog ingen gode idéer, så derfor blev manden min spurgt til råd. Han elsker burger, så det blev hurtigt her valget faldt.
Vi laver som oftest mad til mere end en dag, men da vi allerede havde fået burger 2 gange på den uge, synes jeg en dag måtte være nok. Kødet er derfor delt i 2, således at vi fik burger torsdag og kartoffel-hvidkålsmos med hakket lam fredag. Grundopskriften er den samme og så er der tilsat lidt forskelligt til den enkelte ret.
Kødet:
400 g hakket lammekød
1 stor peberfrugt
1 squash
1 rødløg
3 spsk blokfeta
Salt og peber
Peberfrugt, squash og rødløg renses og skæres i lidt større stykker.
Sauter i en sauterpande ved middel varme. Peberfrugten steges med skindsiden nedad, så skindet løsner sig.
Køl grøntsagerne af og flå skindet af peberfrugten.
Hak grøntsagerne i en blender sammen med fetaen.
Rør det sammen med kødet til en fars.
Smag til med salt og peber.
Del kødet i to skåle.
Lammeburger:
4-5 spsk havregryn
2 burgerboller
Salat
Tomat
Agurk
Ketchup
Sennep
Kom havregryn i farsen, til den får en fast konsistens og form den til 2 bøffer.
Steg bøfferne ca. 5 minutter på hver side.
Rist burgerbollerne og smør den nederste med sennep. Kom salat på og derefter bøf, agurk og tomat.
Smør ketchup på den øverste bolle og saml burgeren.
Vi stegte lidt peberfrugt og rødløg, mens vi samlede burgerne, så vi havde lidt tilbehør.
Kartoffel-hvidkålsmos med hakket lam
300 g kartofler
150 g hvidkål
Salt og peber
Bacon
Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde med vand.
Hak hvidkålen i mindre stykker og kom dem ligeledes i gryden.
Kog begge dele i ca. 20 minutter til det hele er mørt.
Hæld vandet fra og blend kartoflerne og hvidkålen med en stavblender.
Smag til med salt og peber
Kødfarsen gennemsteges og kommes på en tallerken sammen med kartoffelmosen.
Steg bacon og top på mosen og kødet.
Stegte æbler og rødløg
Da det jo er æble sæson, valgte jeg at lave lidt tilbehør til anden dagen, for at få et efterårspift til retten.
2 æbler
1 rødløg
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber
Skær æblerne i tern og hak løget.
Steg løget til det er blødt og tilsæt æblerne.
Kom lidt æblecidereddike ved og krydr med salt og peber.
Stegte æbler og rødløg
Da det jo er æble sæson, valgte jeg at lave lidt tilbehør til anden dagen, for at få et efterårspift til retten.
2 æbler
1 rødløg
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber
Skær æblerne i tern og hak løget.
Steg løget til det er blødt og tilsæt æblerne.
Kom lidt æblecidereddike ved og krydr med salt og peber.
0 kommentarer:
Send en kommentar