En af retterne på madplanen i uge 6 var gulerodssuppe. Vi havde forkøbt os i gulerødder og da jeg gerne vil undgå madspild, måtte de kunne bruges til en god varm suppe nu kulden og sneen var landet hos os.
Når jeg laver suppe sker det ikke ret tit, at jeg følger en opskrift, jeg har dog forsøgt at skrive lidt ned til denne opskrift. Suppen blev super god og vi havde endda gæster til middag, som gerne ville have en opskrift.
Til 4 personer
750 g skrællede gulerødder
2 pastinakker (kan udelades, men lå i køleskabet og lokkede til at blive brugt)
3 løg
1 liter vand
2 grønsagsbouillon terninger
1 spsk timian
Salt
Peber
2 dl creme fraiche
2 spsk revet peberrod
1 dl hakket persille
Skræl pastinakkerne og skær dem ud sammen med gulerødder og løg og kog dem i en gryde med vandet og bouillonterningerne.
Lad det koge i ca. 25 minutter til gulerødderne er møre.
Blend suppen og lad det koge op mens der smages til med timian, salt og peber.
Bland cremefraiche og peberrod.
Suppen serveres med en skefuld af cremefraiche blandingen og drysses med persille.
Når jeg laver suppe sker det ikke ret tit, at jeg følger en opskrift, jeg har dog forsøgt at skrive lidt ned til denne opskrift. Suppen blev super god og vi havde endda gæster til middag, som gerne ville have en opskrift.
Til 4 personer
750 g skrællede gulerødder
2 pastinakker (kan udelades, men lå i køleskabet og lokkede til at blive brugt)
3 løg
1 liter vand
2 grønsagsbouillon terninger
1 spsk timian
Salt
Peber
2 dl creme fraiche
2 spsk revet peberrod
1 dl hakket persille
Skræl pastinakkerne og skær dem ud sammen med gulerødder og løg og kog dem i en gryde med vandet og bouillonterningerne.
Lad det koge i ca. 25 minutter til gulerødderne er møre.
Blend suppen og lad det koge op mens der smages til med timian, salt og peber.
Bland cremefraiche og peberrod.
Suppen serveres med en skefuld af cremefraiche blandingen og drysses med persille.
0 kommentarer:
Send en kommentar