Hverdagsretterne herhjemme skal være nemme at gå til, og samtidig gerne med masser af grønt, så vi er sikre på at vi husker at få det spist, når jeg samtidig skal jonglere med en ulvetime og to trætte børn.
Derfor bliver det grønne ofte tænkt med ind i retten og er sjældent tilbehør. På den måde lærer børnene også at det er en selvfølge at det skal spises. Selvfølgelig er der ting som Trolden ikke vil spise, men hun smager på det. Mange gange er hun også med til at lave maden og har gerne smagt på grønsagerne inden de kom i retten.
400 g kyllingebryst
2 løg
2 peberfrugter
2 spsk limesaft
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
5 dl vand
1 terning hønseboillion
1 dåse hakkede tomater
1 blomkål
Skær kyllingen i mindre stykker, hak løget og skær peberfrugten i mindre stykker.
Varm lidt olie i en gryde og svits kylling, løg og peberfrugt.
Når kødet er brunet tilsættes limesaft, basilikum, timian, vand, boillon og hakkede tomater.
Kog det hele op og lad det simre i ca. 10 minutter.
Imens hakkes blomkålet fint og kom det i en skål.
Hæld kogende vand over blomkålen og lad den stå lidt. Vandet hældes derefter fra.
Derfor bliver det grønne ofte tænkt med ind i retten og er sjældent tilbehør. På den måde lærer børnene også at det er en selvfølge at det skal spises. Selvfølgelig er der ting som Trolden ikke vil spise, men hun smager på det. Mange gange er hun også med til at lave maden og har gerne smagt på grønsagerne inden de kom i retten.
400 g kyllingebryst
2 løg
2 peberfrugter
2 spsk limesaft
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
5 dl vand
1 terning hønseboillion
1 dåse hakkede tomater
1 blomkål
Skær kyllingen i mindre stykker, hak løget og skær peberfrugten i mindre stykker.
Varm lidt olie i en gryde og svits kylling, løg og peberfrugt.
Når kødet er brunet tilsættes limesaft, basilikum, timian, vand, boillon og hakkede tomater.
Kog det hele op og lad det simre i ca. 10 minutter.
Imens hakkes blomkålet fint og kom det i en skål.
Hæld kogende vand over blomkålen og lad den stå lidt. Vandet hældes derefter fra.
0 kommentarer:
Send en kommentar