Dette brød er godt som et lidt mere mættende brød på morgenbordet eller til en brunch.
500 g rugmel
200 g hvedemel
1 tsk salt
15 g gær
1 spsk honning
6 dl lunken vant
1 spsk sesamfrø
Bland mel og salt sammen i en skål og lav en fordybning i midten.
Opløs gæren i 1½ dl lunken vand og tilsæt honning. Lad gæropløsningen hvile ca. 10 minutter til den begynder at skumme.
Hæld gæropløsningen og resten af vandet i fordybningen i melblandingen.
Rør dejen med dejkroge til den føles elastisk og glat. Dejen er mere våd en en almindelig brøddej.
Hæld dejen direkte i en smurt brødform på 2 liter.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter og drys overfladen med sesamfrø.
Bag ved 180 grader varmluft i 40 minutter.
500 g rugmel
200 g hvedemel
1 tsk salt
15 g gær
1 spsk honning
6 dl lunken vant
1 spsk sesamfrø
Bland mel og salt sammen i en skål og lav en fordybning i midten.
Opløs gæren i 1½ dl lunken vand og tilsæt honning. Lad gæropløsningen hvile ca. 10 minutter til den begynder at skumme.
Hæld gæropløsningen og resten af vandet i fordybningen i melblandingen.
Rør dejen med dejkroge til den føles elastisk og glat. Dejen er mere våd en en almindelig brøddej.
Hæld dejen direkte i en smurt brødform på 2 liter.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter og drys overfladen med sesamfrø.
Bag ved 180 grader varmluft i 40 minutter.
0 kommentarer:
Send en kommentar