Det er godt nok 14 dage siden jeg bagte denne, men nu må den hellere komme med.
Har lånt Amo's Den store bagebog 2 af min mor. (manden har efterfølgende købt et eksemplar til mig, da den bare er super)
En opskrift: ;)
Bund:
200 g Amo Hvedemel
150 g mørk chokolade
150 g smør
75 g sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
1 knsp fint salt
1,5 dl piskefløde
Mocca trøffel:
200 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 spsk sukker
½ dl varm stærk kaffe
40 g blødt smør
Smør en springform med smør og drys den med mel. Hæld overskydende mel væk.
Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikroovnen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen.
Pisk sukker og smør luftigt i en anden skål. Rør æggene i et af gangen.
Rør den smeltede chokolade og fløden i. Vend melblandingen i til sidst.
Hæld dejen i formen.
Bagetid: ca. 30 min i en 160 grader forvarmet ovn. (varmluft 150 grader)
Mocca trøffel:
Hak chokoladen fin og kom den i en skål. Kog fløde og sukker op og hæld det over chokoladen og rør til den er smeltet. Tilsæt kaffe. Lad blandingen køle af til den er lunken (ca 37 grader) og rør smørret i.
Fordel mocca trøflen over den bagte kage og lad den stivne i køleskabet i ca 1 time.
Har lånt Amo's Den store bagebog 2 af min mor. (manden har efterfølgende købt et eksemplar til mig, da den bare er super)
En opskrift: ;)
Bund:
200 g Amo Hvedemel
150 g mørk chokolade
150 g smør
75 g sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
1 knsp fint salt
1,5 dl piskefløde
Mocca trøffel:
200 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 spsk sukker
½ dl varm stærk kaffe
40 g blødt smør
Smør en springform med smør og drys den med mel. Hæld overskydende mel væk.
Hak chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikroovnen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen.
Pisk sukker og smør luftigt i en anden skål. Rør æggene i et af gangen.
Rør den smeltede chokolade og fløden i. Vend melblandingen i til sidst.
Hæld dejen i formen.
Bagetid: ca. 30 min i en 160 grader forvarmet ovn. (varmluft 150 grader)
Mocca trøffel:
Hak chokoladen fin og kom den i en skål. Kog fløde og sukker op og hæld det over chokoladen og rør til den er smeltet. Tilsæt kaffe. Lad blandingen køle af til den er lunken (ca 37 grader) og rør smørret i.
Fordel mocca trøflen over den bagte kage og lad den stivne i køleskabet i ca 1 time.
kan man ikke smage kaffen?? den lyder godt nok lækker, nemlig :)
SvarSletNope... kan ikke li kaffe.. Men brugte lidt Nescafé, det der man bare putter i kogende vand. Så det er ikke så stærkt.
SvarSletForresten... det er vigtigt man husker at drysse med melen... det glemte jeg og så væsker den ud over hele ovnen...
SvarSletHej Bianca,
SvarSletyummy - den ser lækker ud :o) Jeg bryder mig heller ikke om kaffe, men tænker at den måske også kunne gå uden kaffen...
mvh
Camilla