Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

søndag den 1. juli 2012

Projekt citronskal - kandiseret citronskal, citronsirup og tørret citronskal

Så blev mit eksperiment klar til fremvisning. Det var ellers lidt af en udfordring af min tålmodighed, jeg der fik udsat mig selv for, men ting tager den tid de tager.

Jeg havde 3 citroner, som jeg rev skallen på.

Det kom der dette resultat ud af:



Kandiseret citronskal og citronsirup
Jeg brugte skallen fra 1½ citron til at lave kandiseret citronskal og citronsirup. 



Jeg har forsøgt mig lidt frem med opskriften, men nåede frem til noget der lyder ca. sådan her: 

Skal fra 1½ citron
150 g sukker
3/4 dl vand
2 tsk citronsaft

Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og tilsæt citronskallen. 

Kog det ved jævn varme i 7 minutter. 

Sigt sukkerlagen over i et glas og læg citronskallen på et stykke bagepapir til tørring. 

Når det er tørt opbevares det i et lufttæt glas. 

Sukkerlagen tilsættes ca. 2 tsk. citronsaft. Prøv evt. med 1 tsk. først, så du er sikker på at smagen af citron ikke bliver for kraftigt. 

Siruppen opbevares ligeledes i et glas eller en flaske til det skal bruges.

Desværre så krystalliserer min sirup, men vil tro det er fordi jeg har givet den for meget varme. Det er vigtigt den ikke kommer op og bulder koge. 

Tørret citronskal
Denne halvdel var egentlig det der tog længst tid at blive klar. Jeg har blot fordelt skallen fra den sidste 1½ citron og lagt det til tørre på en tallerken med køkkenrulle. Her skal det så bare ligge til det er tørret helt op. 

Når skallen er tør opbevares den i et lufttæt glas. 



Share:

4 kommentarer:

  1. Hold op hvor smart ;)) og dejligt det lykkedes for dig, trods tålmodighedsproblemet ;) Jeg glæder mig til at se, hvad du får brugt de fine sager til ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det lykkedes næsten, men er nu godt tilfreds med resultatet. Så er det bare med at få det brugt :)

      Slet
  2. Mmm, det ser lækkert ud! Efter min mening smager citronskallen også bedre end saften, og de kandiserede citronskaller kunne lige være prikken over i'et på nogle citronmuffins :)
    /Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Helle!
      Jeg tror du har helt ret med lidt lækkert krymmel på citronmuffins. Mine tanker til brugen, går i hvert fald i den retning :)

      Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com