Da jeg den anden dag kom i tanke om, at jeg tidligere havde lavet basilikum pesto, kom jeg samtidig til at tænke på de to kedelige broccolistilke, som jeg havde liggende ude i køleskabet.
Herhjemme går vi ellers ind for at spise stilken på en broccoli, da det jo smager fint, så hvorfor ikke. Det er dog ikke alle retter, hvor det ligefrem er kønt at servere stilken, men istedet ser super fint ud med de skønne broccoli buketter. Hvilket netop var årsagen til de to kedelige stilke i køleskabet.
Som så ofte har det været mig stærkt imod bare at smide dem ud, så selvfølgelig var de blevet gemt, for de måtte da kunne bruges til et eller andet. - og det er så her pestoen kom ind i billedet.
Jeg har nemlig lavet denne skønne broccoli pesto, som er stærkt inspireret af min basilikum pesto, som du kan finde opskriften på her.
Opskriften er let og ligetil.
1 lille fed hvidløg
2 stilke broccoli
40 g parmesan
3 tsk lime
15 g pinjekerner
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 knsp salt
Kom al ovenstående i en blender og blend til det bliver en fin ensartet masse.
Herhjemme går vi ellers ind for at spise stilken på en broccoli, da det jo smager fint, så hvorfor ikke. Det er dog ikke alle retter, hvor det ligefrem er kønt at servere stilken, men istedet ser super fint ud med de skønne broccoli buketter. Hvilket netop var årsagen til de to kedelige stilke i køleskabet.
Som så ofte har det været mig stærkt imod bare at smide dem ud, så selvfølgelig var de blevet gemt, for de måtte da kunne bruges til et eller andet. - og det er så her pestoen kom ind i billedet.
Jeg har nemlig lavet denne skønne broccoli pesto, som er stærkt inspireret af min basilikum pesto, som du kan finde opskriften på her.
Opskriften er let og ligetil.
1 lille fed hvidløg
2 stilke broccoli
40 g parmesan
3 tsk lime
15 g pinjekerner
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 knsp salt
Kom al ovenstående i en blender og blend til det bliver en fin ensartet masse.
For lang tid siden faldt jeg over en artikel omkring bl.a, broccoli. Der stod der, at man i starten kun spiste stokken af den - og smed resten ud, men at det i dag var omvendt.
SvarSletSå derfor forsøger jeg ofte at bruge stokken også (for den smager faktisk godt), men har lidt samme problem from dig, for den er ikke ligefrem smuk at kikke på i en ret. Men jeg vil da overveje en gang pesto næste gang.
Okay. Det er da noget af en udvikling for broccolien :) Sjovt :)
SletEj hvor vildt smart Bianca! Det lyder ret så lækkert :D
SvarSletDet smagte super godt. Spiste det med en gang frisk pasta. Mums.
SletJeg plejer at skære stokken i tern og koge let. Røre en spsk skyr/cremefraish sammen med en knivspis karry og lidt salt og peber og lidt rødløg(hvis jeg har)
SvarSletog så vende det sammen. hakke et æg ned i og det er bare en SKØN æggesalat -især med karse oven på <3
Tak for fif. Det skal helt sikkert prøves af :)
SletGod idé med æggesalat. Jeg plejer at putte dem rå eller blancerede i salat, så giver de en lidt nøddeagtig smag!
SletHej Bianca.
SvarSletEr stilkene rå eller let kogte/blancerede??
Hej Mille
SletJeg bruger stilkene rå, men hvis man er mere til de let kogte, så vil jeg da anbefale det :)
Super god opskrift, Bianca! Vi har straks delt dit link i vores facebook.dk/madspild så folk kan blive inspirerede :)
SvarSletKH
Selina
Tak :) Glad for den kunne bruges :)
SletSuper ide. Jeg har lige siden jeg var barn bedst kunne stokken, når mutti dampede broccoli :)
SvarSletDen smager altså også super godt :)
Slet