En af de retter som er lavet med udgangspunkt i at prinsessen gerne vil spise selv. Der er så ændret lidt i retten til os, da hun for tiden ikke vil spise grøntsagsstykker, mens vi selvfølgelig stadig gerne vil have vores grøntsager.
For ikke at lave to forskellige retter, har jeg forsøgt at tilpasse retten til os allesammen.
Amilia fik retten med pasta og fik tilbudt broccoli til, men ville dog kun lige tykke lidt på det og så var det ikke mere spændende. Ærterne derimod syntes hun var fantastiske at sidde og pille op mellem pastaen, så lidt grønt fik hun da.
Vi fik retten med blomkålsris og broccoli til.
Skinken var en rest fra fryseren fra en dag hvor vi havde lidt tilovers efter at have kogt et stort stykke.
Retten er lavet så der er rester til prinsessen en anden dag. Vi fryser det der er tilovers ned i portionsstørrelser, så det er hurtigt og nemt at tage op en dag, hvor det skal gå lidt stærkt eller vi skal have noget, som ikke lige falder i prinsessens smag.
150 g pasta
40 g smør
30 g mel
1 terning grøntsagsbouillonterning
6 dl mælk
½ tsk sennepspulver
120 g frosne ærter
For ikke at lave to forskellige retter, har jeg forsøgt at tilpasse retten til os allesammen.
Amilia fik retten med pasta og fik tilbudt broccoli til, men ville dog kun lige tykke lidt på det og så var det ikke mere spændende. Ærterne derimod syntes hun var fantastiske at sidde og pille op mellem pastaen, så lidt grønt fik hun da.
Vi fik retten med blomkålsris og broccoli til.
Skinken var en rest fra fryseren fra en dag hvor vi havde lidt tilovers efter at have kogt et stort stykke.
Retten er lavet så der er rester til prinsessen en anden dag. Vi fryser det der er tilovers ned i portionsstørrelser, så det er hurtigt og nemt at tage op en dag, hvor det skal gå lidt stærkt eller vi skal have noget, som ikke lige falder i prinsessens smag.
150 g pasta
40 g smør
30 g mel
1 terning grøntsagsbouillonterning
6 dl mælk
½ tsk sennepspulver
120 g frosne ærter
30 g revet ost (jeg brugte Castello Reserve Herrgård, da jeg synes den giver en god dyb smag)
2 skiver kogt skinke
Salt og peber
Kog pastaen.
Smelt smørret og pisk melet i.
Hæld mel og sennepspulver og kog op, mens der røres med jævne mellemrum for at mælken ikke brænder på.
Tilsæt grøntsagsbouillonterningen og frosne ærter og lad det koge i ca. 3 minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt osten. Rør rundt til den er rørt ud i saucen.
Skær skinken i tern og kom det i gryden, der sættes tilbage på kogepladen til det hele er varmet godt.
Smag til med salt og peber
Ekstra til de voksne
½ blomkål
½ broccoli
Riv blomkålen i en foodprocessor og kom den i en skål.
Hæld kogende vand over og lad stå i ca. 5 minutter.
Hæld det hele i en sigte og lad kålen dryppe af.
Skær broccolien i mindre buketter og kom det i en gryde. Kog det i et par minutter til det har den ønskede konsistens. Lad være med at lade det koge for længe, da det ellers vil blive slattent og kedeligt.
0 kommentarer:
Send en kommentar